Ökölvívás

Megkezdte működését az Erdei Zsolt Sportegyesület

  • MTI

Hivatalosan is megkezdte működését az Erdei Zsolt Sportegyesület, amelyben a két súlycsoportban is profi ökölvívó világbajnok elnökként, az ökölvívó-szakosztály igazgatójaként, illetve edzőként is dolgozik majd.

Az óbudai Eurocenterben található Sunrise Fitnessben az olimpiai bronzérmes Erdei és csapata 10 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várja, ugyanakkor az amatőrök részére is sportolási lehetőséget kínál.

"Azért állok edzőnek, mert elhivatottságom, hogy gyerekekkel foglalkozzam, és szenvedéllyel adjam át a mozgás, a sport és a boksz szeretetét" - nyilatkozta a megnyitó ünnepségen a 39. születésnapját pénteken ünneplő Madár, aki legutóbbi, március 30-i mérkőzésén nagy meglepetésre - szakértők szerint bírói "tévedés" miatt - megosztott pontozással kikapott az orosz Gyenyisz Gracsovtól a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű minitorna elődöntőjében, ezzel elvesztette veretlenségét.

Sportolói pályafutásával kapcsolatban Erdei hozzátette: mindenképpen szeretne még ringbe lépni, ugyanakkor még semmilyen hivatalos felkérést nem kapott. Igaz, menedzsmentjét korábban megkeresték egy júliusi összecsapás tervével, ezt azonban visszautasították.

Az Erdei Zsolt Sportegyesület első hivatalos "megjelenése" vasárnap, az Európa Sport és Egészség Napja keretein belül lesz a margitszigeti Nagyréten, ahová egyesület képviselői, köztük Madár is várják az érdeklődőket.