Bayern München

Guardiola nem Götzét, hanem Neymart akarta a Bayernhez csábítani - Hoeness

  • Szabó András

Érdekes hírt újságolt el Uli Hoeness, a Bayern München első embere egy cég gyűlésén. A bőrnadrágosok presidentéje szerint Pep Guardiola inkább Neymart vitte volna magával Bajorországba, mint Mario Götzét; a dortmundi fiút viszont biztosabb igazolásnak hitték, mint a dél-amerikait, ezért került rá a sor.

Guardiola ötlete volt, hogy egy bizonyos fiatal brazilt hozzon a csapathoz” - kezdte Hoeness. „De sok bajunk származott már abból, hogy fiatal brazilokat próbáltunk beépíteni a csapatba. Ha valakit 20-30 millió euróért veszel meg, akkor az már egy nehéz döntés, amit meg kell fontolni. Tudjuk, mi történt Brenóval... Szóval egy hasonló játékost kerestünk, és így találtuk meg Mario Götzét.

Ahogy emlékezhetünk rá, a Borussia Dortmund 20 éves válogatott irányítója a Real Madrid elleni BL-elődöntő előtt jelentette be, hogy a következő szezont már csapata legnagyobb riválisánál kezdi; sokak szerint emiatt hagyta ki a két klub BL-döntőjét is, amelyet Arjen Robben utolsó pillanatban szerzett találatával 2-1-re nyert a Bayern.