NHL

A hirtelen halál döntött, a Chicago lesz a címvédő ellenfele

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában kialakult a főcsoportdöntők nyugati párosítása, miután a Chicago 2-1-re legyőzte a Detroit Red Wingst a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen.

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2-1 h.u.

A szezon egyik legnagyobb meglepetésére készült a Detroit Red Wings Chicagóban, a második kör záró felvonásán, azonban az ifjú Vörös Szárnyak hosszabbításban kapituláltak az utolsó nyugati főcsoportban játszandó mérkőzésükön. A Detroit legalább azzal vigasztalhatja magát, hogy méltó módon búcsúztak.

A Red Wings csak a második harmadban nem tudta tartani a lépést a Chicagóval, akkor egy vendég sorcsere utáni fejetlenséget használtak ki gyorsan a Sólymok, és a három csatár végül szépen megjáratva a korongot megszerezte az első gólt a mérkőzésen Patrick Sharp révén. Jimmy Howard önbizalmán azonban nem esett csorba, a detroiti portás tisztában volt vele, hogy tehetetlen volt az akció során.

Brent Seabrook a hosszabbításban oszlatta szét a detroiti álmokat

Howardra a továbbiakban szüksége is volt a Red Wingsnek, mivel a Chicago több veszélyes helyzetet is kidolgozott, de rendre eredménytelenül. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél erőt is merített kapusának védéseiből, és Henrik Zetterberg a harmadik harmad elején kiegyenlített Gustav Nyquist szemfüles passzából.

A kapusok a rendes játékidő hátralévő részében állták a sarat, úgyhogy végül teljesült minden hokirajongó álma: hetedik meccsen hirtelen halál döntött a továbbjutásról. A hosszabbítás gyorsan eldőlt viszont, Dave Bolland ütközte le Kyle Quincey-t a semleges harmadban, a koronggal pedig Brent Seabrook tört be a Detroit harmadába, és gyors csuklómozdulatával átverte Howardot, aki későn kapta fel a lepkés kesztyűt.

A Chicago így 1-3-as hátrányból felállva jutott be a főcsoportdöntőbe, ahol a tavalyi bajnok, a Los Angeles Kings lesz az ellenfél. Érdekesség, hogy a Blackhawks és a Kings egymás ellen kezdték meg a szezont, valamint az is, hogy a benn lévő négy csapat - keleten a Boston és a Pittsburgh - az elmúlt négy évben bajnoki címet szerzett.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoport-elődöntő
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2-1 h.u.