NBA

A Bulls vezetői köréből védik Derrick Rose-t

  • MD

John Paxson, a Chicago Bulls ügyvezető alelnöke szerint a Bulls sztárja, Derrick Rose túl sok sarat kapott azért, amiért kihagyta az idei szezont. Paxson úgy látja, hogy a játékosnak jót tett a kihagyás, és jövőre minden eddiginél jobb formában térhet vissza a Bullshoz.

Derrick Rose idén kapott hideget és meleget is a kritikusoktól és a szurkolóktól, amiért nem játszott egy meccset sem Bulls mezben a 2012-13-as idényben. John Paxson, a Bulls ügyvezető alelnöke szerint indokolatlanul.

"Manapság ilyen a világ, a közösségi média és minden más. Mindenki szeretne ujjal mutogatni és okolni és megvádolni és hasonlók. Pedig a valóság az, hogy Derrick és mi is ugyanazt akartuk már a legelejétől. Ha mentálisan és fizikálisan is készen állt volna, játszott volna, de ez idén nem történt meg."

Paxson meg van győződve arról, hogy Rose karrierjének jót tett az egy év rehabilitáció, és jövőre minden eddiginél jobb formában térhet vissza a Bulls játékosa.

Az ügyvezető alelnök szerint Rose pályafutása szempontjából a legjobb dolgot tette az egy év kihagyással

"Ez nem is kérdés számomra, hogy mindaz az idő, amit a testére szánt az elmúlt évben a legjobb dolog volt az életében. Szerintem ő is rájött, hogy a felépülése során végzett munka nagyban segíteni fog neki abban, hogy egy NBA szezont végig küzdjön és viselje mindazt a fizikai kontaktust, mint ahogy azt eddig is tette. Szerintem ez csak még jobbá és erősebbé tette őt."

"Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy itt ez a kölyök, aki még mindig fiatal és elkötelezte magát a munkához, és a továbbiakban is egy nagyszerű játékos marad. Úgy hiszem, hogy erősebben és jobban tér vissza, mint valaha."

Paxson párhuzamot vont az NBA legendája, Michael Jordan és Rose között is, hiszen az alelnök tanúja lehetett, ahogy Tim Grover tréner irányítása alatt Jordan jelentősen megerősítette a kondícióját.

"Láttam, ahogy Michael odafigyelt a testére. Éveken keresztül volt egy kis reggeli klubja, ami miatt felkelt korán, és akikkel együtt edzett. Most pedig csak meg kell figyelni Rose, sokkal erősebb és nagyobb lett. Amikor meccs előtt dobja a labdát, sokkal könnyedebben dobál, mint korábban. Szerintem azért, mert az elmúlt egy évben rengeteget erősödött."

Paxson leszögezte, hogy a továbbiakban is a játékosé lesz a végső szó: amíg Rose nem érzi úgy, hogy nincs teljesen rendben a térde, addig nem fogják ráerőltetni a játékot.