Motorsport

Újabb halottja van a Man-szigeti száguldásnak

  • VNA

A hétvégén sorra kerülő verseny egyik edzésen bukott a 43 éves Matsushita Yoshinari, a japán motoros az esés következtében életét veszítette.

A brit Auto Cycle Union (ACU), a Man-szigeten sorra kerülő legendás motorosverseny szervezője megerősítette, hogy kedden életét veszítette a 43 esztendős japán Matsushita Yoshinari. A TT sorozaton 2009 óta résztvevő motoros a verseny egyik edzésén, a sziget északi részén található Ballacrye-ben bukott és az esés következtében elszenvedett sérüléseibe halt bele. A japán motoros két éve a TT Zero kategóriában, az elektromos üzemű motorok számára kiírt osztályban az ötödik helyen végzett, de korábban a superbike és a superstock kategóriákban is versenyzett a Man-szigeten.

"Yoshi nagyon népszerű volt a versenyzőtársai körében, sok barátja volt a paddockban. Ösztönös és barátságos ember volt, aki mindannyiunknak hiányozni fog" - áll az ASU szóvivő, Gary Thompson szomorú közleményében. A Suzukival versenyző japán motoros 2000 óta a 21. halottja a féktelen száguldásról és a hatalmas sebességről hírhedtté vált, a sziget útjain rendezett motoros versenynek.