NB I

Tessék abbahagyni az uszítást, spekulációt és bajkeverést! - Hemingway

George F. Hemingway, a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik helyén álló Budapest Honvéd tulajdonosa billentyűzetet ragadott, és véleményt formált az olaszországi Repubblica című lapban megjelentekkel kapcsolatban, miszerint a kispestiek támadójával, Davide Lanzafaméval szemben vádat emeltek a bundaügy kapcsán.

George F. Hemingway nem hagyja, hogy a Lanzafame-ügy befolyásolja a csapat megítélését - Fotó: telesport.hu

"A Honvéd iránti jóindulatáról közismert Nemzeti Sport ismét felmelegítette a Lanzafame történetet" - írja a csakfoci.hu-n vezetett online naplójában az amerikai üzletember. "Talán azért, hogy riogassa csapatunkat, szurkolóinkat a sorsdöntő hétvégi mérkőzés előtt. A napilap, amely pártatlanságáról, szakmaiságáról, a magyar labdarúgás iránti elkötelezettségéről, és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége etikai kódexének követéséről is ismert, megpendítette, hogy mi lesz, ha játékosunk ellen vádat emelnek. Semmi. Ha az MLSZ vagy klubunk hivatalos értesítést kap arról, hogy Davide Lanzfamét meggyanúsították, attól a pillanattól kezdve az MLSZ hivatalosan eljár, és értesíti klubunkat, hogy a játékos nem játszhat csapatunkban. S ha ez így lenne, akkor természetesen a játékos nem lépne többet pályára csapatunkkal. Mi eddig is minden lépést a szövetséggel konzultálva tettünk meg, és ezután is így teszünk. Tehát tessék nyugodtan abbahagyni az uszítást, spekulációt, és bajkeverést. Merthogy azért érdemes lenne megvizsgálni magát a folyamatot. Legyen a játékos magyar vagy külföldi, ha egy kormányzati szerv őt bunda ügyben meggyanúsítja, vagy vádat emel ellene, akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség attól a játékostól a játékengedélyt megvonja. Ezt a gyakorlatot lehet szeretni vagy nem szeretni, hiszen ez az ártatlanság vélelmének a megtagadását jelenti, de ez a szabály. Ezt kell mindannyiunknak, nekünk is, betartani. Ugyanakkor, mint Lanzafame esetében is, ha a tájékoztatás kizárólagos forrása a Nemzeti Sport, vagy valamely olasz médium, az MLSZ és a klub is csak akkor léphet, ha valamilyen hivatalos forrásból tudomást szerez arról, hogy a fent említett jogállások egyike valóban bekövetkezett. Különben tényleg csak újságcikkek alapján fosztanánk meg embereket a munkához való jogtól. Senki se gondolja egy pillanatra sem, hogy az MLSZ vagy a Budapest Honvéd máshogy járna el Lanzafame esetében, mint eddig akármelyik más esetben. Eddig az üggyel kapcsolatban semmilyen hivatalos információt nem kapott sem az MLSZ, sem a Budapest Honvéd. S ha kapunk, eljárunk. De bemondásra talán mégsem…"

A kispestiek karnyújtásnyira vannak a bronzéremtől és az azzal járó Európa Liga-szereplés kiharcolásától, ha nem maradnak pont nélkül a Szombathelyi Haladás vendégeként, biztosan kiléphetnek a nemzetközi porondra. Kivéve, ha...