NHL

Még maradna a kanadai fővárosban a veterán orosz védő

  • MD

Szeretne még két évet az Ottawánál maradni Szergej Goncsár, a kanadai csapat veterán védője.

Szergej Goncsár nyáron szabadügynökké válik, és 39 évesen már nem lesz olyan vonzó célpont az NHL-es csapatok számára, mint fiatalabb korában. De a veterán orosz hátvéd nem is kívánkozik el Ottawából, és elmondása szerint még két esztendőt lehúzna a kanadai fővárosban.

Goncsár viszontagságos szezonon van túl, hiszen több pletyka is körüllengte a nevét: előbb a Pittsburghhöz vizionálták vissza őt, majd a visszavonulásáról is felmerültek szóbeszédek. Ehhez képest végig játszotta a szezont és a playoffot, és Erik Karlsson hiánya alatt egy időre átvette a vezér szerepet az ottawai védők közül.

Ha Goncsáron múlna, maradna Ottawában, de Kanadában lehet már nem számítanak rá a jövőben

Ugyanakkor játékával nagyon sok szurkoló nem volt megelégedve, és a Pittsburgh elleni főcsoport-elődöntőben már nagyon nyilvánvalóvá vált, hogy nagyobb szerepet nem lehet rábízni: az utolsó két meccset -6-tal zárta. Összesen hat asszisztot jegyzett tíz playoff-meccsen, és átlagosan 23:55-et töltött a jégen, és fáradtsága, valamint lassúsága már visszaütött a gyors Pingvinek ellen.

Goncsár helyzetét az is nehezíti, hogy az Ottawa tele van fiatal védőkkel, akik Erik Karlsson távollétében szintén bizonyítottak, hogy képesek az NHL szintjén játszani. Goncsár vágya csak akkor teljesülhet, hogyha a fizetéscsökkentés mellett a szerepkörének jelentős megcsorbításába is belemegy. Főleg utóbbit egyes játékosok igen nehezen viselik.