NHL

Elmaradt a skalpolás, jöhet a hetedik meccs Chicagóban

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának hétfői játéknapján a Detroit lezárhatta volna a Chicago elleni szériát, ehelyett azonban kikaptak 4-3-ra, így a hetedik meccs dönt ebben a nyugati párharcban is.

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 3-4

A Detroit majdnem hibátlan hazai playoff-mérleggel fogadta a Chicago Blackhawkst a párharc hatodik meccsén, és Henrik Zetterbergék a találkozó előtt nem győzték kihangsúlyozni, hogy milyen sokat jelent nekik a szurkolóik támogatása. Ehhez képest nehezen pörögtek fel a hazaiak a meccs elején, és egy korai detroiti emberhátrányt Marian Hossa értékesített a vendégek részéről.

A gól mondhatni jókor érkezett, hiszen ezután lövésekben fokozatosan kerekedtek a Chicago fölébe, és előbb Patrick Eaves egyenlített az első harmad végén, majd Joakim Andersson 31. percben lőtt találatával már a Detroitnál volt az előny, igaz utóbbiban vaskosan benne volt a chicagói portás, Corey Crawford.

A záró felvonás első tíz percére viszont a Chicago jött ki harapósabban, és már az első percben ismét döntetlent mutatott az eredményjelző Michal Handzus góljának köszönhetően. Crawford védéseivel tartotta a lelket a vendégekben, Bryan Bickell pedig újra előnyhöz juttatta a vendégeket. Az 50. percre már fel is lélegezhettek a Blackhawks-drukkerek, hiszen Michal Frolík büntetőlövést értékesített, amivel már kettőre duzzadt a vendégek vezetése.

A harmadik harmadban fordított és nyert a Blackhawks, kiharcolva ezzel a hetedik meccset

A Detroit viszont nem adta fel, és a szezon egyik legkellemesebb meglepetésének számító Damien Brunner az utolsó percre megfelezte a két csapat közti különbséget. A Red Wings lehozta Jimmy Howardot az extra csatárért, de egyenlíteni már nem tudtak, így bekövetkezett Zetterbergék legnagyobb félelme: vissza kell térniük Chicagóba a hetedik meccsre.

Corey Crawford végül 35 védéssel abszolválta a mérkőzést, lerázva magáról a második harmad potyagóljának láncait, míg túloldali kollégája, Jimmy Howard ezúttal csak 24 lövést tudott hárítani.

A Detroit négy hazai győzelem után kapitulált, és az első kör után újabb hetedik meccs vár Zetterbergékre. Ha tovább is jutna a Red Wings, akkor azt annak a tudatában teszi majd, hogy az NHL történetében még egyetlen csapat sem nyert főcsoportdöntőt azok után, hogy az első két körben mindkétszer hétmeccses párharcot vívott.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoport-elődöntő
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 3-4