NB II

Éjszakázással hangoltak a sorsdöntő mérkőzésre a mezőkövesdi játékosok?

Bajnokavatásra készültek Mezőkövesden vasárnap délután, ám a Ness Hungary NB II Keleti csoportjának listavezetője váratlan vereséget szenvedett.

Véber szerint néhányan már szombaton megünnepelték a bajnoki címet

"Fejben gyengék voltunk a mérkőzésen" - utalt a Cegléd elleni 3-1-es kudarc okára Véber György a kovesdisport.hu-n. "Egy lépéssel a siker előtt borzasztó hangulatban vagyok, igazi magyaros történet. Nem sikerült átlépnünk az árnyékunkat. Ha egy csapat nem tesz a sikerért, 70 perc után hiába akar, semmi sem fog sikerülni. Kedden megbeszéljük a dolgokat, mert híreim szerint, s erről még meg kell még bizonyosodnom, de lehet, hogy páran már szombaton megünnepelték a bajnoki címet. Persze három ponttal és nyolc góllal vezetünk, csoda kellene a Vasas sikeréhez, de történnek csodák, ezért komolyan kell készülnünk az FTC ellen. Meg kell lennie a győzelemnek - nem az egy pontnak - és a bajnoki címnek. Rossz érzéseim voltak a meccs előtt, a vezetők is megtették az előkészületeket, de a csapat nem érezte át, miről szól ez, nem is lehetett más a vége. A körülmények ugyanolyanok voltak mindkét csapatnak, de a Cegléd jobban akarta a sikert, többet tett érte, nekünk semmi sem sikerült, megérdemelt vereséget szenvedtünk. Tanulni kell belőle - miből, ha ebből nem - jó pofon volt ez a jövőre nézve. Abban a pillanatban, ahogy nem úgy állunk hozzá, kikapunk. Annyira nem vagyunk azért ott, hogy bárkit félvállról vegyünk. Lesz min gondolkodniuk a játékosoknak, ha megteszik és érdekli őket. A profiknak a győzelmet egy napig szabad ünnepelniük, a vereséget egy nap alatt el kell felejteniük. Pánikhangulat nincs. Tisztességesen felkészülünk, ahogyan eddig is, hozni kell a pontokat. Ha nem tudjuk, nincs miről beszélni."

A szombati zárófordulóban a kövesdiek a Ferencváros második csapata ellen, Csepelen biztosíthatják be elsőségüket, ehhez elegendő egy pontot szerezniük. A Vasas egyedül akkor végezhet az élen és juthat fel az élvonalba, ha kiütéses sikert arat a Honvéd-MFA otthonában, Véber Györgyék pedig sokgólos vereséget szenvednek a zöld-fehérektől.