NHL

Az ottawai csapatkapitány nem hajlik a visszavonulásra

  • MD

A nyáron 40 évesen szabadügynökké válhat az NHL leghosszabban regnáló csapatkapitánya, Daniel Alfredsson. Az Ottawa Senators játékosának saját bevallása szerint még idő kell neki a jövőjének döntésével kapcsolatban, de úgy érzi, hogy még lenne benne elég spiritusz a folytatáshoz.

Az Ottawa Senators tagjai a Pittsburgh Penguins elleni kiesést követően hétfőn utoljára a 2012-2013-as idényben összegyűltek a Scotiabank Place-ben, hogy válaszoljanak a média kérdéseire, és hogy utána nekikezdhessenek a nyári szünetüknek. A legnagyobb kérdés a csapat jövőjével kapcsolatban, hogy a csapatkapitány, Daniel Alfredsson visszatér-e a következő idényre a kanadai együtteshez.

A svéd játékos az 1999-2000-es szezon óta tölti be a csapatkapitányi szerepkört a csapatnál, és egész pályafutása során csak az Ottawát szolgálta, melynek ő a csapatrekordere gólokban (426), asszisztokban (682) és pontokban (1108) egyaránt. Idén a playoffban 10 pontjával vezette az Ottawa házi pontlistáját is.

Alfredsson szerint most egy kis idő kell ahhoz, hogy a jövőjével tüzetesebben foglalkozzon.

Daniel Alfredsson szeretné előbb kipihenni a szezon fáradalmait, és csak utána dönt a jövőjével kapcsolatban

"Legalább egy hetet pihenek, mielőtt elkezdenék gondolkozni azon, hogyan tovább innen. Mentálisan nagyon fárasztó egy szezon volt a menetrenddel és mindennel együtt, és úgy érzem, hogy most fel kell frissülnöm először, majd onnan folytathatom."

Alfredsson nem tagadja, hogy már csak a Stanley-kupa hiányzik igazán a vitrinjéből, de a folytatásáról születendő döntésére a családja is kihatással lesz. Ettől függetlenül úgy érzi, hogy jó erőben van ahhoz, hogy ne ez legyen az utolsó idénye.

"Úgy érzem, hogy a játékom még elég jó, és ezt szinten is tudom tartani, és nem érzem úgy, hogy ezt már nem bírnám. Ha így éreznék, akkor az jelentősen megkönnyítené a döntésem. Még mindig úgy érzem, hogy képes vagyok minden helyzetben játszani és élvezem is ezeket a felállásokat."

A csapattársai bíznak benne, hogy csapatkapitányuk visszatér jövőre, hiszen az Ottawa fiatal csapata már idén is bizonyított, jövőre pedig még ennél is többre lennének képesek egy egészségesebb kerettel. Jason Spezza és Chris Neil is úgy látja, hogy még van pár év Alfredsson játékában.

Korábban már Szergej Goncsár, a Senators bekkje is jelezte, hogy szívesen visszatérne két évre az Ottawához, de a 39 éves védő valószínűleg a fiatalítás áldozata lesz.