Északi összetett

Síugró sáncot neveznek el a kétszeres olimpiai bajnokról

Mario Stecherről eddig még csak egy teret neveztek el szülővárosában, a kétszeres olimpiai bajnok osztrák északi összetettes hamarosan egy síugró sánc névadója is lesz.

Új síugró sáncot kap hamarosan az ausztriai Eisenerz téli sportközpontja. A hír önmagában nem lenne különösebben érdekes, mivel azonban a sánc felvenné egy kétszeres olimpiai bajnok, ráadásul még jelenleg is aktív versenyző nevét, mindjárt érdekesebbé válik a sztori. A 4,8 millió eurós költséggel felépülő K100-as síugró sáncot a Steiermark tartományban tavaly az év sportolójának is megválasztott Mario Stecherrről nevezik majd el. A létesítmény alapjait már most lefektették, a nyári edzésekre is alkalmas (műanyag nekifutó nyommal ellátott) sánc pedig nagy öröm a kétszeres olimpiai bajnok osztrák északi összetettes számára is.

"Hatalmas megtiszteltetés ez számomra és nagy előrelépés szülővárosom, Eisenerz számára is. Ez a település tényleg az igazi otthonom, hiszen itt születtem" - nyilatkozta az idei világbajnokságon az osztrák válogatott egyik szponzorával komoly balhéba keveredő Stecher. A sáncot 2014 tavaszán kezdik majd ténylegesen építeni és a tervek szerint a 2014/15-ös szezontól kezdve segítheti Stájerország ifjú sportolóit.A síugró sáncok aktív sportolókról történő elnevezése mostanában jött csak divatba, igaz eddig keveseknek adatott meg a megtiszteltetés, hogy a saját magukról elnevezett létesítményben ugorhassanak. A négyszeres olimpiai bajnok svájci Simon Ammannról és a világbajnok honfitársáról Einsiedelnben, a négyszeres világbajnok lengyel Adam Malyszról pedig Wislán van elnevezve jelentős síugró létesítmény - ebbe a sorba iratkozhat fel hamarosan a váltóval két világbajnoki címet is szerző Stecher.