NB I

Lanzafame jogosulatlan játéka miatt járhat pórul a Honvéd?

Olaszországi sajtóhírek szerint vádat emeltek Davide Lanzafame, a Budapest Honvéd játékosa ellen az ott feltárt bundaügy kapcsán.

A Repubblica beszámolója szerint 24 játékos és a Bari egykori másodedzője, Cristian Stellini ellen emeltek vádat a csapat négy, 2008 és 2011 között játszott mérkőzése miatt. Köztük van a Budapest Honvédban szereplő Davide Lanzafame is.

Budapest Honvéd, Eger, Davide Lanzafame

A csatár kapcsán már téli szerződtetésekor is felmerült, hogy az MLSZ versenyszabályzata értelmében nem szerepelhet a magyar csapatban, de mivel hivatalosan eddig nem folyt ellene eljárás, a szövetség engedélyt adott a játékára. Kérdés, hogy utólag megóvhatják-e a Honvéd ellenfelei a meccseket, amelyeken pályára lépett.

Dinnyés Márton, az MLSZ sajtóirodájának munkatársa a Nemzeti Sportnak nyilatkozva nem akart a dolgok elébe menni: "Egyelőre csak sajtóhírről van szó. Várjuk a hivatalos értesítést az ügy jelenlegi állásáról. Annál is inkább, mert szövetségünk már az átigazoláskor kapcsolatba lépett az olasz szövetséggel, illetve a hatóságokkal, és tájékoztatást kért a Davide Lanzafamével kapcsolatos hírekre vonatkozóan. Ha a sajtóértesülések megfelelnek a valóságnak, akkor a légiós nem vehet részt az MLSZ versenyrendszerében."

A csatár az NB I-ben tíz, Magyar Kupában kettő, a Ligakupában pedig egy mérkőzésen lépett eddig pályára.

Fotó forrása: 1909foto.hu