Férfi kézilabda

Ilyés Ferenc hazatér a Pick Szegedhez

Visszatér korábbi klubjához, a Pick Szegedhez a magyar férfi kézilabda-válogatott balátlövője, Ilyés Ferenc - adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A székelyudvarhelyi születésű Ilyés 2000 és 2007 között már volt a szegediek játékosa, 2006-ban Magyar Kupát, 2007-ben pedig bajnoki címet nyert az együttessel. Onnan az MKB Veszprémhez szerződött, majd két év következett a német Lemgóban, mielőtt visszatért volna a bakonyiakhoz. 2012 nyarán újra légiósnak állt, egy évig a lengyel Plockban játszott, ahonnan a Pick Szeged most kivásárolta. A Tisza-partiakkal hároméves szerződést kötött.

"Tiszta szívemből örülök annak, hogy visszatérhetek szeretett csapatomhoz. Nem árulok el titkok azzal, hogy a volt együttesemmel kapcsolatosan mindenben naprakész vagyok, tudom, hogy változások lesznek majd a nyáron. A klub stabilitása, az, hogy hosszú távon számolnak velem, vonzó volt számomra, ezért ment könnyen a megállapodás. Barátaim élnek a városban, sok minden köt Szegedhez. Külön örömmel töltött el, hogy az új mester, Juan Carlos Pastor is ragaszkodott hozzám, ez egy játékos számára nagy elismerés és nagy kihívás is. Hiszek abban, hogy a Pick Szegeddel komoly sikereket érünk majd el" - nyilatkozta Ilyés Ferenc a pickhandball.hu-nak.