NHL

Hetedik meccs dönt a kaliforniai párharcban

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján a San Jose Sharks hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Los Angeles Kingst, és így kiharcolta a hetedik mérkőzést a párharcban.

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-1

Folytatódott a Sharks és a Kings párharcának a forgatókönyve, és ismét a ahzai csapat diadalmaskodott. Joe Thornton egy kettős emberelőnyt értékesített az első harmadban, majd T.J. Galiardi növelte kettőre a hazai fórt, amire csak Dustin Browntól érkezett válasz a vendégektől.

Antti Niemi és Jonathan Quick is 24 védéssel zárták a meccset, de a finn portás örvendhetett a győzelemnek. A Kings így már 1-11-en áll az utóbbi 12 idegenbeli mérkőzésén az alapszakaszig visszamenőleg, ugyanakkor a hetedik meccs előtt mégis bizakodhatnak a Királyok, hiszen zsinórban 13 meccset nyertek meg a Staples Centerben.

T.J. Galiardi gólja döntött a hatodik a meccsen

Ahogy azonban az első körben a Washington-New York vagy a Boston-Toronto hetedik mérkőzésen is látható volt, a mindent eldöntő találkozón bármi megtörténhet. Az NHL történetében azok a csapatok, melyek az első hat hazai meccsüket megnyerték a playoffban csupán 8-8-as mérleggel büszkélkedhetnek a hetedik mérkőzéseken.

A párharc utolsó felvonására magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoport-elődöntő
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-1