Olasz Kupa

A Lazio mindent vitt - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Lehet, hogy nem az év legszínvonalasabb, de legfontosabb meccsét nyerte meg vasárnap este a Lazio. Vladimir Petkovic csapata a kupadöntőben 1-0-ra legyőzte a Romát, így bebiztosította helyét az Európa Ligában. Egyik fővárosi együttes sem tudta kiharcolni az európai kupaszereplés jogát a bajnokságban, így mindkét félnek nagyon fontos volt a Stadio Olimpicóban rendezett mérkőzés. Történelmi finálét nyert meg Lulic góljával a Lazio, hisz a két ősi rivális még soha nem találkozott az Olasz Kupa döntőjében.

Corriere

„Mennybe ment a Lazio”, írta hétfői első oldalán a Corriere dello Sport. A római sportnapilap a kupagyőzelmet ünneplő csapat hatalmas képével, és a „Lazio mindent vitt” alcímmel jelent meg. A CdS továbbá kiemelte, a vasárnapi egygólos győzelem Vladimir Petkovic edző jövőjét is biztossá tette a klubnál. Ezt maga Claudio Lotito is megerősítette. A Lazio elnöke egyébként nem zárt rossz idényt, hisz a „másik” csapata, a Salernitana feljutott az olasz harmadosztályba.

„A Lazio Európáig repült”, olvashattuk a La Gazzetta dello Sport első oldalán. A legnagyobb példányszámú olasz sportújság címlapját ugyan a Giro d’Italia olasz kerékpáros körversenyt megnyerő Vincenzo Nibali uralta, de természetesen a római derbi sem szorult teljesen háttérbe. A Gazzetta a győztes csapat szakvezetőjét szólaltatta meg.

„Fontos győzelmet arattunk, ez a siker alapvetően meghatározhatja a jövőnket. Mostantól azért kell dolgoznunk, hogy még sikeresebbek legyünk. Ez volt az első évem Olaszországban, új környezetbe kerültem, de azt gondolom, hamar hozzászoktam a körülményekhez. Szerettem volna valami nagyot alkotni így elsőre, talán sikerült” - mondta Vladimir Petkovic.

A Tuttosportnál nem meglepő módon a Juventus várható erősítési tervei uralták a hétfői címlapot, de egy rövid „Örülhet a Lazio” cím erejéig a torinói kiadású sportlap is foglalkozott a kupadöntővel. Higuaín érkezése azért fontosabb volt a Tuttosport számára, mint a Lazio 1-0-s győzelme.

Végül említsük meg, hogy a Románál nem csak a szurkolók, hanem a játékosok is nehezen viselték a vereséget. Pablo Osvaldo (aki a 76. percben állt be a vasárnapi döntőben) például saját Twitter-oldalán szólt be igencsak durván Aurelio Andreazzolinak. A Roma – valószínűleg távozó – vezetőedzője válogatott csatárhoz méltatlannak tartotta Osvaldo viselkedését, és nyafogós kisgyereknek nevezte játékosát.

[1404496] 2013-05-26 18:00:00 Roma - Laziox;