NBA

A címvédő Heat visszavette a pályaelőnyt

  • MD

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti főcsoportdöntőjében a Miami Heat visszaszerezte a pályaelőnyt az Indiana Pacerstől, miután a címvédő a harmadik meccsen 114-96-ra nyert.

Indiana Pacers - Miami Heat 96-114

Felébresztették az oroszlánt Paul George-ék, és ezzel a harmadik mérkőzésen nem tudtak mit kezdeni. LeBron Jamesék eltökélten érkeztek Indianába, hogy rögtön visszaszerezzék a második meccsen elvesztett pályaelőnyüket, és a Heat végig vezetve, magabiztosan nyert.

James ezúttal a festékről operálta a Heat játékát, és szokásosan csapata legeredményesebb játékosa lett 22 ponttal. Az eltiltást megúszó Dwyane Wade ezúttal nem adott semmi okot a fegyelmi bizottságnak, hogy az ránézzen a körmére, és inkább a 18 pontjáról, nyolc asszisztjáról és négy lepattanójáról marad emlékezetes a játéka a harmadik mérkőzésről. A Miami mind az öt kezdője dupla számjegyű pontmennyiséggel zárta a találkozót.

LeBron Jamesék (jobbra) magabiztosan húzták be a harmadik meccset a keleti főcsoportdöntőben

A Heatet ezen a meccsen nem lehetett megállítani: Jamesék 54.5%-os hatékonysággal dobtak kosárra az alapszakasz egyik legjobb védelme ellen, és emellett az idei playoff legjobb negyedét produkálták 34 ponttal, franchise-csúcsot döntöttek első félidőben szerzett pontok terén (70) a playoffban, és csupán egy ponttal maradtak el a franchise legtöbb szerzett pontjának beállításától egy playoff-mérkőzésen.

A  Pacers eddig egyszer sem kapott ki otthon a playoffban, de most megszakadt ez a sorozat is. David West 21 ponttal bizonyult a hazaiak legjobbjának, míg Roy Hibbert 20 ponttal és 17 lepattanóval dupla-duplázott, de a Pacers nem volt felkészülve a Heat új felállására és James új szerepkörére. Westéknek két napjuk maradt arra, hogy alkalmazkodjanak, és kiegyenlítsék a párharcot.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Heat javára.

NBA rájátszás
Keleti főcsoportdöntő
Indiana Pacers - Miami Heat 96-114