Alpesi sí

Olimpiai bajnok is kihullott az osztrák válogatott A-keretéből

  • VNA

Martin Koch, Andrea Fischbacher és Andreas Matt sem tagja egyelőre az osztrák síszövetség által a következő szezonra kijelölt A-válogatott keretnek.

Bár a tavaszi-nyári időszak nem éppen arról híres, hogy sok aktuális hír érkezik a téli sportok világából, azért hétről-hétre csöpög némi érdekesség. Így voltunk ezzel most az osztrák síszövetség bejelentése után is, amely meghatározta a 2013/14-es szezonban, a szocsi olimpiát is magában foglaló versenyidőszakban az A-válogatottban szereplők listáját. A listákat átböngészve ugyanis azt láthatjuk, hogy bizony jó néhány klasszis neve hiányzik róla. Így többek között az alpesi síző Manfred Pranger és Andrea Fischbacher, a síugró Martin Koch vagy éppen a síkrosszban versenyző, korábbi olimpiai ezüstérmes Andreas Matt sem tartozik egyelőre a kiemelt osztrák versenyzők közé.

Koch, Fischbacher és Pranger számára nehéznek ígérkezik a nyári felkészülés - Fotó: AP

A fenti nevek közül talán az olimpiai bajnok Fischbacher "lefokozása" jelenti a legnagyobb meglepetést, annál is inkább, mert a helyére három újonc (Eva-Maria Brem, Bernadette Schild és Nicole Schmidhofer) is felkerült az A-keretbe. A síugróknál a copfos Martin Koch kiválása okozhat némi meglepetést, aki mellett Michael Hayböck és a tavalyi szezonban sérüléssel küzdő David Zauner is kimaradt első körben a legjobbak listájáról. Ott van viszont a válogatott keretben az a Stefan Kraft, aki a legutóbbi Világkupa sorozat második felében bizonyította, hogy lehet rá számítani. A mostani kategorizálás természetesen nem jelent végleges "beskatulyázást", hiszen formajavulás illetve hanyatlás esetén az egyes szakágak A-keretei szezon közben is megváltozhatnak.