Női kézilabda MK

Nem borult a papírforma, mindent vitt az ETO

A Magyar Kupa-elsőséget is begyűjtötte a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, miután a vasárnapi, veszprémi fináléban könnyedén nyert a tartalékos FTC-Rail Cargo Hungaria ellen.

Görbicz Anitát (balra) nem lehetett megállítani, Zácsik Szandrának sem sikerült - Fotó: MTI

A fővárosiaknál hiányzott a BL-gólkirály Tomori, valamint Pena és Szamoránsky, így aztán csupán bő tíz percig sikerült komolyabb erőbedobásra késztetniük a 2005 óta rendre - s immár kilencszeres - MK-győztes riválist. Az ETO 3-5 után sorozatban nyolcszor volt eredményes, így már az első negyedórát követően tetemes volt az előnye. Az esélyesebb győriek a szünetig tartották az öt- hatgólos különbséget.

A folytatásban is a Győr akarata érvényesült, és a 45. percben 28-18 lett az állás. Az erősen tartalékos Ferencvárosnak a meccs későbbi szakaszában is csak felvillanásai voltak - akadt például egy 4-0-s szériája -, de ez csak a tisztes vereséghez volt elegendő. A Győr története során először tudott egy szezonon belül három különböző kiírásban is a csúcsra érni: először az NB I-ben, majd a BL-ben, most pedig az MK-ban diadalmaskodott.

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacapata a Magyar Kupagyőzelem után

Női kézilabda Magyar Kupa
döntő
Győri Audi ETO KC-FTC-Rail Cargo Hungária 36-28 (17-11)
 
A 3. helyért:
Veszprém Barabás-Kiskunhalas 32-21 (17-10)