NHL

Új tulajdonosok a láthatáron a Phoenixnél

  • MD

A Phoenix Coyotes nem sokáig marad már tulajdonos nélkül. Kedden hivatalosan is bejelenthetik, hogy a Prérifarkasok a kanadai George Gosbee és Anthony LeBlanc vezette tulajdonoscsoport kezébe kerül, akiknek nem áll szándékában elmozdítani a csapatot Arizonából.

Pörögnek az események a Phoenix Coyotes háza tájékán, még ha nem is éppen úgy, ahogy a szurkolók igazán szeretnék. Bár a Coyotes idén lemaradt a rájátszásról, a napokban sikerült hosszabbítani Don Maloney általános igazgatóval, és pénteki források szerint az új tulajdonosok hivatalos bejelentésére sem kell már sokat várni.

A pletykák szerint a kanadai tulajdonoscsoporttal már hónapok óta tart a tárgyalás, és márciusban már nagyon közel kerültek a felek a megállapodáshoz. A csoportot a George Gosbee, az AltaCorp befektetési bank elnöke vezeti, valamint Anthony LeBlanc, aki korábban az Ice Edge Holdingsszal már megpróbálta megvásárolni a franchise-t.

Shane Doanékat jövőre új tulajdonosok finanszírozhatják, azonban még ez sem biztos, hogy elég lesz a sivatagban maradáshoz

A végső megállapodásra akár már a jövő héten is sor kerülhet. Kedden az NHL elnöke, Gary Bettman találkozni fog Glendale város polgármesterével és a város többi vezetőjével, hogy megtárgyalják a folytatást és a végső simításokat.

Az utolsó akadály a Jobing.com Arena bérbeadása lehet. A korábbi ajánlat évi 15 millió dollárról szólt, azonban most már csak maximum 6 millió dollárt fizetne a város vezetősége, mivel inkább a közbiztonságra fordítanák a beáramló pénzösszeget. Ha ezen nem sikerül finomítani, akkor nehéz lesz a franchise-t Phoenixben tartani.

Más tulajdonoscsoportok eleve máshol képzelnék el a franchise jövőjét, Quebec City és Seattle is szóba kerültek már, azonban a liga vezetősége erről egyelőre hallani sem akar. A Don Maloney-val való hosszabbítás után is úgy nyilatkozott Bill Daly, a liga alelnöke, hogy remélik, hogy Maloney-val együtt kezdődhet a legújabb fejezet a franchise történetében, Arizonában maradva.