Monacói Nagydíj

Rosbergnek túl nehéz volt, Hamilton szenvedett, Vettel magára haragszik

A Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzését Nico Rosberg, a Mercedes versenyzője nyerte, mögötte csapattársa, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, a Red Bull pilótája végzett. Ők adtak gyors értékelést a kvalifikáció után.

Nico Rosberg (Mercedes): "Sokkal könnyebb is lehetett volna. A körülmények kiszámíthatatlanok voltak, rengeteget változtak, különösen a Q2 alatt. De az utolsó kör nagyon rendben volt, Monacóban különösen nagy öröm, hogy én nyertem az időmérő edzést. Az, hogy édesapám 30 éve nyert itt, jól hangzik, de ez nem sokat változtat a dolgokon. Fejlődnünk kell, versenyen eddig nem voltunk olyan jók. Szerintem előrébb járunk, de egyelőre a verseny volt a gyenge pontunk, nehéz dolgunk lesz."

Lewis Hamilton (Mercedes): "Egész hétvégén küszködök, borzasztó volt a tempóm. Az autóval is szenvedek, nem is volt itt még ilyen élményem. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, nagyot fejlődtem az időmérő elejéhez képest."

Sebastian Vettel (Red Bull): "Szoros volt, a Mercedes egész hétvégén nagyon gyors volt. Nem szeretnék kifogást keresni, benne lehetett volna a jobb teljesítmény. Az utolsó kör nem jött össze. Ha valakit hibáztathatok, az én vagyok. Örülök, hogy Ferrari és Lotus sincs előttem, így nem olyan rossz a harmadik hely."