NBA

Paul George megérett a nagyszínpadra

  • MD

Az Indiana Pacers és a Miami Heat két meccsen vannak túl az idei keleti főcsoportdöntőben. Az 1-1-es állás után joggal bizakodhatnak a Pacers-szurkolók, az meg külön öröm lehet számukra, hogy Paul George a tavalyi rájátszásban mutatott gyenge játéka után idén dominál a Heat ellen.

Talán kissé elcsépeltnek tűnhetnek profi játékosoktól azok a nyilatkozatok, miszerint egy csúnya vereségből vagy egy sima playoff-búcsúból rengeteget tanulhatnak fiatalként. Hogy valóban tanulnak-e, és tudnak-e fejlődni ezt követően, azt már egyéne válogatja, de az Indiana Pacers nagy szerencséjére Paul George valóban kiadós leckeként fogta fel a tavalyi Miami elleni búcsút.

George egy évvel korábban is megcsillogtatta már a védekezésbeli tudását, azonban a Heat játékosai nem igyekeztek megállítani őt, amikor a Pacers támadott, hiszen tudták, hogy George úgy is hibázni fog. Hibázott is, és ezzel lenullázta azt az előnyt, amit hatékony védekezésével elért a csapata, és végül a Heatnek nem jelentett igazi gondot a továbblépés.

Paul George immáron bátran húzhatja ki magát LeBron James mellett

George ahelyett, hogy magába zuhant volna, egész nyáron a saját játékát elemezte videókon keresztül, és tudatosan kezdte el fejleszteni a támadójátékát, főként a labdakezelését és a dobótechnikáját. Az elszántsága pozitív hatással lett a magabiztosságára, ez pedig már a teljesítményében is megmutatkozott. Nem véletlenül került be idén az All-Star gálára, valamint a harmadik számú All-NBA csapatba.

A kivirágozásban nagy segítségére volt Brian Shaw segédedző, aki Kobe Bryant állhatatos munkájával igyekezett ösztönözni a játékosát. Shaw korábban a Lakersnél segédkezett, és testközelből figyelhette meg, miként válik Bryant a liga legjobbjává. George megfogadva Shaw tanácsát, átdolgozta a napi rutinját, és minden meccs előtt 400-500 alkalommal dobott kosárra, ami az elején megerőltető volt, de ahogy a szezon egyre inkább haladt előre, úgy George is hozzászokott az új rutinhoz.

A második mérkőzésen bizonyította, hogy immáron nem becsülhetik le a Heat játékosai, amikor nála van a labda. A harmadik negyed végén George LeBron James mellett futott el, majd Chris Andersen felett zsákolt egy hatalmasat, jelezve, hogy jelenleg milyen jól áll George a magabiztosságával. George zsákolásával öt pontra elment a Pacers, azonban LeBron James kettőre redukálta a negyed vége előtt a különbséget hatalmas triplájával.

Az NBA királya a triplát követően azonban elismerően élcelődött George-dzsal, ennél nagyobb dicséretet pedig jelenleg nem kaphatna senki. Hogy George feljavult játéka mire lesz elég végül, az egy héten belül kiderül, azonban azt nem lehet tagadni, hogy a játékos lámpaláza már a múlté, és igazi sztárrá nőtte ki magát egy éven belül, aki már a nagyszínpadon is képes teljesíteni.