NHL

Az igazgató kipipálva, a vezetőedző hosszabbítása következik Phoenixben

  • MD

A minapi találgatások után hivatalossá vált Don Maloney hosszabbítása a Phoenix általános igazgatójaként. A liga, a Phoenix jelenlegi tulajdonosaként még a tulajváltás előtt igyekszik Dave Tippett vezetőedzővel is megállapodni.

Ami csütörtökön még csak találgatás volt, az péntekre már hivatalossá vált: Don Maloney marad a Phoenix Coyotes általános igazgatói posztjában, miután több éves hosszabbítást írt alá a csapattal. A hírt a liga alelnöke, Bill Daly közölte.

"Nagyon örülünk, hogy Don beleegyezett egy többéves hosszabbításba a Cooyoteszal.  2007-es csatlakozása óta Don rendkívüli munkát végzett a csapat menedzselésében és egy versenyképes keretet rakott össze, mely a jégen hozta is az eredményeket, annak ellenére, hogy pályán kívül nem voltak túl ideálisak a körülmények."

Daly azt is hozzátette, hogy a liga továbbra is Arizonában képzeli el a franchise jövőjét.

"Az NHL kitart amellett, hogy a Coyotes jövőjét új tulajdonosi körrel is Glendale-ben biztosítsuk, és úgy hisszük, hogy Don hosszútávú hosszabbítása szintén azt bizonyítja, hogy ő is ugyanennyire elkötelezett az ügyben."

Maloney elmúlt évekbeli sikerei nem maradtak következmények nélkül: marad a Phoenix igazgatójaként

Maloney szerződése július 1-jével járt volna le, és előreláthatólag kapós lett volna a piacon. Hat éves regnálása alatt a 33 éves franchise a legjobb éveit produkálta, tavaly egészen főcsoportdöntőig menetelt a Coyotes, ahol öt meccsen búcsúzott a Los Angeles Kingstől. Maloney többször is kijelentette, hogy anyagilag nagyobb háttérre lenne szüksége a csapatnak, hogy versenyképes maradjon, és a lehetséges új tulajdonosok mindegyike igyekszik majd ennek eleget tenni, legalábbis a ligának tett ajánlatok alapján.

"Hálás vagyok, hogy folytathatom a munkámat a franchise-nál. Van egy erős magunk tehetséges emberekből, a jégen és a kispadon egyaránt, akik elkötelezettek annak irányában, hogy egy bajnok csapatot és egy első osztályú együttest teremtsünk itt. Szeretném megköszönni az NHL elnökének, Gary Bettmannek, és az alelnöknek, Bill Dalynek a rendkívüli támogatásukat az elmúlt években" - szólt Maloney hivatalos közlönye.

Maloney után Dave Tippett lesz a következő célpontja a ligának, a Phoenix vezetőedzőjének kontraktusa június 30-án jár le. Tippett mellett még Mike Smith lesz a másik kulcsfigura, akivel hosszabbítania kell a Phoenixnek, az amerikai kapus a hírek szerint 6-7 millió dollár közötti fizetést követel.