Átigazolás

Neymar apja felrobban a dühtől, nem érti a Santost

Neymar édesapjának elege van abból, amit a fia kapcsán rendeznek. Amondó, nem fogja engedni, hogy a Santos aukciót rendezzen a játékosért.

Neymar

Neymar da Silva nem csupán édesapja, de egyben menedzsere is a Santos 21 éves játékosának. A papa csütörtökön dühösen nyilatkozott annak kapcsán, amit a brazil klub és a sajtó művel és az sem nyerte el a tetszését, hogy a Santos elutasította a Barcelona legutóbbi ajánlatát - a katalán klub 22 millió eurót ajánlott a brazil klubnak, amely 55 százalékban birtokolja Neymar játékjogát.

"Jó lenne, ha a Santos vezérkara végre döntene és véget vetne a spekulációknak - mondta Neymar da Silva. - Fogalmunk nincs mi történik. Már beszámoltunk arról, hogy miről tárgyaltunk a Santosszal, miért nem lehet megoldani az ügyet? Nem hagyom, hogy a klub aukciót rendezzen a fiam kapcsán."

Da Silva bejelentette, hogy a Konföderációs Kupa végéig nem hajlandó tárgyalni fia ügyében. Egyrészt nem akarja, hogy a spekulációk befolyásolják Neymar teljesítményét, másrészt pedig úgy fest, a Barcelona a fő csapásirány, nem akarnak másfelé nyitni.

"Nagyon egyszerű, mostantól nem veszem fel a telefont senkinek, nem tárgyalok - ígérte Neymar papája. - A Santos nemet mondott a Barcelonának, az élet megy tovább. Neymarnak egy évet kell várnia a távozásra és hat hónapot arra, hogy bárkivel előszerződést köthessen. A Santos gondolkozhat, de mi senkivel sem fogunk tárgyalni, mert egyszerűen nincs rá okunk."