Serie A

Maradona erőnléti edző lenne vagy szívesen utazgatna a Napolival Európában

Aurelio De Laurentiis, a Serie A-ban ezüstérmes Napoli elnöke bejelentette, hogy a csapat új vezetőedzőjének neve M betűvel kezdődik, a találgatások pedig azonnal fokozódtak Olaszországban. Egyesek a játékosként nagy kedvenc Diego Maradona visszatérését vizionálják.

Diego Maradona Argentína szövetségi kapitányaként 2010-ben.

Bár korábban úgy tűnt, hogy a Chelsea-től távozó Rafa Benítez az egyik esélyes a nápolyi kispadra, a bejelentés alapján sokak szerint a Manchester Citytől kirúgott Roberto Mancinit, a Premier League-ből kiesett Wigan menedzserét, Roberto Martínezt, a Fiorentinával a Serie A-ban a BL-ről hajszállal lemaradó Vincenzo Montellát vagy a Cataniában épp az ő örökségét remekül kezelő Rolando Marant nevezheti ki De Laurentiis.

És természetesen a szurkolók között azonnal felmerült a korábbi kedvenc, a (fél)istenként imádott Diego Maradona neve is. Ennek azonban annak ellenére sincs sok valóságalapja, hogy az egykori csillag ügyvédje szerint szeretne valamilyen formában visszatérni Nápolyba.

"Boldogan csatlakozna újra a klubhoz, akár erőnléti edzőként vagy a csapattal utazó nagykövetként is. Bármit vállalna. De Laurentiis elnök úr nem igazán ért ezzel egyet, de Diego lenne a legjobb képviselője a klubnak és a városnak" - mondta a jogász.