NBA

LeBron James újabb szavazáson tarolt

Megszavazták a 2012-13-as All-NBA csapatokat. A legjobb ötös között ott van LeBron James, Kevin Durant, Tim Duncan, Chris Paul, valamint Kobe Bryant.

Idén is megszavazták az elmúlt idény legjobbjait, és az elsőszámú All-NBA keretbe sorozatban hatodszor is bekerült LeBron James, a címvédő Miami Heat sztárja. A 119 sportújságíróból és sportközvetítőből álló amerikai-kanadai bizottság három öttagú csapatot szavazott meg csütörtökön, és James ismét tarolt a szakértők körében.

LeBron James zsinórban hatodik évben van ott a liga legjobbjai között

James volt idén az egyetlen játékos, aki pontokban (26.8), lepattanókban (8.0) és asszisztokban (7.3) is vezette a csapatát, valamint egyéni csúcsot döntött dobóhatékonyságban (56.5%) és triplák értékesítésében is (40.6%). James lett a Miami történetében az első játékos, akit három alkalommal is beszavaztak az elsőszámú ötösbe. Korábban Dwyane Wade-et és Shaquille O'Nealt kétszer is a legjobb ötösben tudhatta magát, valamint a régebbi időkből Tim Hardawayt, valamint Alonzo Mourningot is All-NBA csapatba szavazták.

Jamest tízéves pályafutása során már hét alkalommal, csapattársát, Dwyane Wade-et pedig szintén tízéves karrierje során már nyolcadszor választották be az All-NBA csapatok valamelyikébe. James társai az elsőszámú ötösben Kevin Durant, Tim Duncan, Chris Paul, valamint Kobe Bryant lettek.

A második csapatban Tony Parker, Russell Westbrook, Carmelo Anthony, Blake Griffin és Marc Gasol kaptak szerepet, a harmadik számúban pedig Dwyane Wade, James Harden, Paul George, David Lee és Dwight Howard kaptak képzeletbeli behívót.