NHL

Alain Vigneault Texas felé veszi az irányt?

  • MD

A Dallas Stars vezetőedzői posztja Glen Gulutzan menesztésével üresen tátong, és Jim Nill általános igazgató lehet, hogy a napokban Vancouverből elbocsátott Alain Vigneault-t fogja leigazolni a csapat élére.

Alain Vigneault, ha azt hitte, hogy a Vancouverből való menesztés után lesz ideje a pihenőre, akkor nagyot tévedett. A hírek szerint a francia-kanadai szakember máris felkerült a Dallas Stars radarjára, melynek vezetőedzői posztja Glen Gulutzan kirúgása óta szabad.

Persze egy olyan rezümével, mely két Elnöki Trófeát (alapszakasz-győztes) és egy nagydöntőt is tartalmaz, hat csoportbajnoki címmel, nehéz lett volna elképzelni, hogy Vigneault telefonja sokáig néma marad.

Alain Vigneault népszerű jelölt lesz a vezetőedző nélkül maradt csapatok körében

Vigneault-t nem csak Dallasból kereshetik majd meg. A Winnipeg ismerős csapat lehetne az edző számára, hiszen vancouveri kinevezése előtt a Canucks akkori farmcsapatát dirigálta Winnipegben. A Phoenix is szóba kerülhet, amennyiben a csapat nem tudna hosszabbítani Dave Tippett-tel, illetve a keleti főcsoportban a Carolina vagy a Florida is elgondolkozhat Vigneault leigazálásáról.