Gyorsasági motor

A Pannoniaringen a legjobbakat is megszorongathatom - Gyutai Adrián

  • B. Molnár László

A tavalyi, 125 GP-ben szerzett összetett bajnoki címe után idén az Alpok Adria bajnokság Superstock 600-as sorozatában is letette a névjegyét Gyutai Adrián. A Tomracing Motorsport Team pilótája a Magyar Bajnokság eddigi négy futamán háromszor állt dobogón, megszerezte új kategóriájában az első pole pozícióját, valamint az Alpok-Adria Bajnokság nyitóversenyén a 7. helyen végzett. Hazánk egyik legtehetségesebb motorosának tartott versenyző most ismét hazai pályán bizonyíthat, és abban bízik, hogy az első Alpok-Adria futamon elért eredményét sikerül a mostani dupla versenyen felülmúlnia.

"A múlt heti, Hungaroringen rendezett magyar bajnoki óta csak pár nap telt el, de sikerült kipihennem magam, és lelkileg felkészültem a következő nagy feladatra. Egy kicsit felemásra sikeredett ugyan a magyar bajnoki, de mindentől függetlenül úgy érzem, hogy sokat fejlődtem abban a mezőnyben, ahol Talmácsi Gábor, Bódis Ricsi vagy éppen Chrobák Jani is ott száguldott. A rakoncátlankodó futóművel is előrébb jutottunk, a hétvégén remélem, nem hagy majd cserben. Úgy érzem, hogy tökéletesen felkészültem a második Alpok-Adria versenyemre, ami rögtön két futamból áll majd. Az első viadalhoz képest szeretnék előrébb kerülni a rajtrácson és a versenyen is, ha minden összejön, és ezúttal mellém áll a szerencse, akkor az általam nagyon jól ismert Pannoniaringen akár a legjobbakat is megszoríthatom. A motorom nagyon jól működik és erős, a csapatom és a szerelőm is remek munkát végeznek, így már csak rajtam múlik, hogy megtaláljam a jó beállítást, és eredményes hétvégét zárjak. Az előrejelzés szerint mindkét napon eső várható, ám ez nem okoz remélhetőleg gondot, ugyanis szeretek vizes pályán versenyezni" – fogalmazott Gyutai Adrián.

A Superstock 600-as kategóriában rohamosan fejlődő Gyutai Adriánban újabb támogató, az EuroMotor Kft. is bízik, ezért a mostani hétvégétől folytatódik a 22 éves paksi fiatalember és a cég kapcsolata.

"Az Alpok-Adria Bajnokság 125 GP kategóriájának 2012-es bajnoka a hazai gyorsasági versenyzők új generációjának egyik legígéretesebb képviselője, éppen ezért úgy véljük, Adrián idén a Superstock 600-as géposztályban is a legjobbak közé küzdi fel magát már az első évben is. Őszintén remélem, hogy már ezen a hétvégén megszerzi első nemzetközi dobogós helyét az általunk biztosított X-lite X-802 versenysisakban, Spyke Racer RS versenykesztyűben, TCX S-Race versenycsizmában, Spyke Command Rac egyrészes bőrruhában, amihez Zandona Shark E.V.C. gerincprotektort használ a futamok során" – jelentette ki Kertész-Pósch Zsolt, a cég ügyvezetője.