Vizes vb

Öt olimpiai bajnok Benedek világbajnoki keretében

Benedek Tibor szövetségi kapitány csütörtökön kihirdette a világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretét.

"Hivatalosan június 3-án kezdünk, de a játékosok már egy héttel korábban hozzálátnak egyfajta könnyített felkészüléshez, hiszen, ha teljes pihenőből jönne mindenki a június 3-i kezdésre, akkor nagyon kevés idő lenne a Világliga-meccsekre való felkészülésre, ugyanis általában három nap kell ahhoz, hogy visszakerüljenek megfelelő fizikai állapotba a fiúk. Sok csapat a vártnál hamarabb befejezte a bajnoki szereplést, ezért van szükség erre a megoldásra. Ez könnyített munkát jelent az érintettek számára, napi egy edzést június 3-áig, amikor teljes gőzzel vágunk neki a munkának" - nyilatkozta Benedek a válogatott hivatalos honlapjának, a vlv.hu-nak.

"Bízom  benne, hogy június 3-án már mindenki teljes erővel tud majd edzeni. Kis Gábor sérülése sem olyan súlyos, mint amilyennek első pillanatban tűnt, de azért a bordasérülés nagyon kellemetlen, hosszú hetekig eltart, igazából az ő fájdalomtűrő képessége fogja meghatározni, hogy milyen gyorsan tud bekapcsolódni teljes értékűen a munkába" - tette hozzá a szakvezető.

A vb-re majd 13 játékost lehet nevezni. A magyar válogatott a vb előtt még a Világliga fináléjában lesz érdekelt, ezt június 11. és 16. között az oroszországi Cseljabinszkban rendezik. A világbajnokság július 21-én rajtol.

A vb-keret:
Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
 
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).
 
Meghívottként részt vesz a keretedzéseken a szintén mezőnyjátékos Jansik Szilárd is.