Vízilabda

Olimpiai bajnok lesz a BVSC vezetőedzője

Az Acquachiara utolsó bajnoki mérkőzésével befejezte játékos-pályafutását Märcz Tamás. Sydney olimpiai bajnoka hazatér és a BVSC vízilabdacsapatának vezetőedzője lesz.

"A magyar edzői kispadok körül kialakult mozgás hozta úgy, hogy előre nem tervezett módon váltok most, hiszen megkerestek és hívtak. A BVSC első csapatának irányítása mellett valószínűleg az utánpótlással való koordináció is a feladatom lesz. Szó volt arról, hogy hosszabbítok az Acquachiarával, sőt más ajánlatom is volt, de úgy döntöttem, hogy mivel 39 éves leszek, egy-két évet még játszhatnék, ám végül mindenképpen ez az út várt volna rám, hiszen érdekel az edzői munka. Most erre lehetőség nyílik. Régóta vagyok már Olaszországban, jól is éreztem magam, de ez az év mégis a váltás éve lesz, új kihívásoknak szeretnék megfelelni. Ráadásul egy olyan csapat hív, amelytől nagyon sokat kaptam, amikor a 90-es években ott játszottam hét évig. Örömmel térek vissza, örülök és megtiszteltetésnek tartom, hogy a klub engem kért meg arra, hogy vigyem tovább azt a szakmai munkát, amit az elmúlt években Gerendás György, Vincze Balázs és Dabrowski Norbert neve fémjelzett" - nyilatkozta Märcz Tamás a vlv.hu-nak.

Dabrowski Norbert, a BVSC jelenlegi vezetőedzője a következő szezonban a bajnok Eger alkalmazottja lesz Gerendás György másodedzőjeként, majd a következő évben átveszi a csapat irányítását.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a BVSC nem gazdag klub, ugyanakkor "legendásan" megbízható, itt sosem voltak fizetési gondok, ami nem mondható el minden egyesületről. Úgy gondolom, a szakmai elvárás az lehet, hogy a középmezőnyben, minél jobb helyen végezzen a csapat a következő bajnokságban. Mindig jó csapatszellem és munkaszellem jellemezte a BVSC-t. Nyilvánvaló, hogy engem sem az anyagi érdek vezérelt, amikor igent mondtam a felkérésre, hanem a klub szeretete és az a lehetőség, amit ez a munka nyújthat számomra az edzővé válás terén. Remélem, hogy mind a csapat játékosai, mint a vezetők maximálisan elégedettek lesznek majd a tevékenységemmel. Azt tudom ígérni, hogy amilyen mentalitású játékos voltam - sajnos már múlt időben kell, hogy fogalmazzak -, tehát minden helyzetből próbáltam a maximumot kihozni, edzőként is ilyen leszek. Az anyagi lehetőségek függvényében a célok nyilván változhatnak, de az fontos, hogy a megalapozottan kitűzött célt elérjük" - mondta a célokról a korábbi kiváló pólós.

"Az utóbbi években egyébként felerősödött az a folyamat, hogy a vidék vízilabdája jelentősen megerősödött Budapestéhez képest, remélem, ez nem marad mindig így és ezzel nem arra gondolok, hogy a vidéké gyengüljön, hanem arra, hogy a fővárosé erősödjön. Bízom abban, hogy a BVSC lehet az egyik klub, amely a szponzoráció jóvoltából megerősödhet és konkurensévé válhat a vidéki csapatoknak. Biztos vagyok benne, hogy ez a magyar vízilabda érdeke" - tette hozzá Märcz Tamás.