NHL

Hengerelt a Pittsburgh, fél lábbal a főcsoportdöntőben Crosbyék

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szerdai játéknapján csupán az Ottawa és a Pittsburgh játszott, a két csapat között pedig ezúttal ismét tetemesre duzzadt a különbség, miután 7-3-ra nyertek a Pingvinek idegenben. A Pittsburgh így már 3-1-re vezet a párharcban, és már csak egy győzelemre vannak a 2009 utáni első főcsoportdöntőjüktől.

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 3-7

Néha az is elég a mezőnyjátékosok önbizalmának lerombolásához, ha egy kapus csupán egy harmadon keresztül mindent megfog. A Pittsburgh felülkerekedett ezeken a démonokon, ugyanis Sidney Crosbyék nem hagyták, hogy Craig Anderson első harmadban bemutatott védései frusztrációt képezzenek bennük.

Bár 2-1-es hátrányból indítottak a Pingvinek a második játékrészben, nem kellett sokat várni a fordításra. Chris Kunitz és Jarome Iginla 40 másodperc alatt kétszer is beköszöntek Andersonnak, de az igazi áldás a harmadik harmadban érkezett, amikor két perc alatt három gólt is berámoltak az ottawai kapusnak, valamint annak cseréjének, Robin Lehnernek.

Hétszer ünnepelhettek gólt egymás között a Pingvinek a negyedik meccsen

A 7-2-es eredmény után már csak a becsületéért ment az Ottawa, Daniel Alfredsson révén sikerült is szorosabbá tenni a mérkőzést, de a négygólos különbség így is kiütést jelentett. Jarome Iginla és James Neal egyaránt dupláztak, Kris Letang pedig négy assziszttal vette ki részét a győzelemből. Tomas Vokount nem küldte padlóra az első harmadbeli emberhátrányos találat, és végül 30 védéssel zárta a találkozót.

Míg Crosby óvatosan nyilatkozott a meccset követően, miszerint most csak az ötödik felvonásra koncentrálnak, addig az ellenfél csapatkapitánya, Alfredsson szerint egy ekkora vereség után már nincs felállás a padlóról. Ettől függetlenül nem valószínű, hogy feltett kezekkel térnének vissza Pittsburghbe, ahol majd az ötödik találkozót rendezik majd.

NHL rájátszás
Főcsoport-elődöntők
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 3-7