Átigazolás

Messi igent mondott Neymarra, nyártól összeáll az álomduó

A spanyol Mundo Deportivo és a brazil O Globo is úgy tudja, Neymar a nyári Konföderációs Kupát követően csatlakozik a Barcelona keretéhez.

A következő szezontól a két zseni együtt szomoríthatja a védőket

Újabb fordulatot vehet az immáron hónapok óta húzódó Neymar-ügy: brazil és spanyol lapok arról számoltak be, hogy a Santos fiatal titánja a nyáron csatlakozhat a Barcelona csapatához.

Meg nem erősített hírek szerint a brazil válogatott támadó a 2011-es klubvilágbajnokság ideje alatt előszerződést kötött a Barcelona csapatával, de most az eredetileg tervezett 2014-es "érkezés" egy évvel korábbra datálódhat.

Noha nem is olyan régen a nemzetközi sajtó még arról cikkezett, hogy Neymar a Pep Guardiola irányította Bayern Münchenhez kerülhet, jelen állás szerint mégiscsak a Barcelona lesz a befutó a dél-amerikai támadóért folytatott versenyfutásban.

A brazil O Globo beszámolója szerint, a szerdai napon a Barcelona és a Santos képviselői megállapodtak egymással, így Neymar már a brazíliai rendezésű Konföderációs Kupa után csatlakozik a gránátvörös-kékekhez. Az újság igazát alátámasztva megszólaltatta a Santos alelnökét, Odillio Rodriguest is. "Szerettük volna, ha Neymar a 2014-es világbajnokságig nálunk marad, de a futball az üzlet, az üzletben pedig a piac diktál" - mondta a klubvezető.

Eközben a spanyol sajtó is "aktivizálta" magát a témában, miután kedden Lionel Messi is megszólalt az ügyben. A Barcelona argentin szupersztárja jelenleg Katarban tartózkodik, ahol a következőképpen felelt a Neymar érkezését firtató kérdésre. "Nem tudom, hogy Neymar végül csatlakozik-e hozzánk vagy sem. Mindenesetre ő egy nagyszerű  játékos, kiszámíthatatlan, egy az egy elleni párharcokban pedig nagyon jó.  Fontos lenne, hogy a Barcelona játékosa legyen" - idézi a négyszeres aranylabdást a napilap.

A tekintélyes Mundo Deportivo szerdai számának címlapján hozta le a nyilatkozatot, de a katalán EL 9 is arról cikkezett, hogy Neymar júniusban már Barcelonában kezdi meg az alapozást.

A Santos számára a Corinthians elleni vasárnapi mérkőzéssel véget ért az idény, de a lefújást követően Neymar még arról beszélt, hogy nem ez volt az utolsó mérkőzése a brazil csapatban. Ezt követően a játékos ügynöke - és egyben édesapja - is megerősítette a fia által elmondottakat, bár hozzátette, ha a Santos nem ragaszkodik hozzá, akkor Neymar akár már a nyáron továbbállhat. A jelek szerint a Santosnál is megunták a támadó körüli herce-hurcát és a médiafelhajtást, így beadták a derekukat a katalán óriásnak.