NHL

Mélygödörben a New York Rangers

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának keddi játéknapján a Boston Bruins megnyugtató 3-0-s előnyre tett szert a New York Rangers elleni párharcban, míg a címvédő Los Angeles Kings másodjára sem tudott nyerni idegenben, így a kaliforniai széria 2-2-ről folytatódik.

New York Rangers - Boston Bruins 1-2

Henrik Lundqvist vállproblémákkal is vállalkozott az igazi kihívást jelentő feladatra, és megpróbálta egyedül megnyerni a mérkőzést a Rangersnek. A svéd portás azonban hiába védett ismét fantasztikusan egy gyenge második mérkőzés után, egy szerencsétlen pakk a kapus, és ezzel együtt a Rangers vesztét okozta.

A Rangers a második harmadban Taylor Pyatt góljával pedig megszerezte a vezetést, amit meg is tartott a játékrész végéig. Ezek után joggal bizakodhattak a hazai szurkolók, elvégre kedvenc csapatuk 2010 februárja óta minden meccset megnyert, amikor két harmad után vezetett. Úgy tűnt, hogy Lundqvist és Pyatt árva találata elegendő lesz a sikerhez, bár a Bruins játékosai végig veszélyesebbek voltak a kapura a hazaiaknál.

Henrik Lundqvist sem tudta megmenteni a Rangerst a 3-0-s hátránytól

A harmadik felvonásban aztán szokatlan hősök léptek porondra a Bruinstól, nevezetesen a negyedik sor tagjai. Előbb Johnny Boychuk egyenlített egy távoli bombával, ez volt a védő negyedik találata a playoffban azok után, hogy az alapszakaszban 44 meccsen csupán egyet jegyzett.

Három és fél perccel a lefújás előtt pedig kétszer is a levegőbe repülhettek a Bruins-rajongók kezei, azonban csak az egyiknek örülhettek igazán. Daniel Paille gólja előtt ugyanis a lehető legfurcsábban pattant fel a korong Lundqvistról, mely élével érkezett a gólvonalra, így onnan nem be, hanem kipattant a kapuból. Paille azonban a kapu közeléből gyorsan bekotorta a kipattanót, és a Bruins vezetést szerzett.

A hátralévő időben már nem tudta orvosolni góltalansági problémáit a Rangers, és így 3-0-s hátrányba került a csapat. A Rangers kilenc hazai győzelem után kapitulált a Madison Square Gardenben, és már csak azzal nyugtatgathatják magukat, hogy a legutóbbi fordítás 3-0-s hátrányból pont a Boston ellen sikerült, 2010-ben a Philadelphiának. Ugyanakkor a Rangers sztárjainak meg kell találnia a gólvágó ütőiket, különben ez a széria gyorsan véget ér.

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-1

Egyelőre a bíróké a reflektorfény a Sharks és a Kings párharcában. Azok után, hogy az előző két mérkőzés mindkétszer egy kettős emberelőnynek köszönhetően dőlt el, ezúttal a bírók egy jogos góltól fosztották meg a Los Angelest a második harmadban, ami a végeredmény tudatában pedig egált szült volna a rendes játékidőben.

A Cápák 2-0-s előnyig érvényesítették akaratukat, előbb Brent Burns lőtt egy kapásgólt Joe Thornton passzából, majd Logan Couture, aki ezen a meccsen is sérülésekkel bajlódott, duzzasztotta kettőre a hazai vezetést. A San Jose ezután azonban behúzta a kéziféket, és a maradék 36 percben mindösszesen négyszer lőttek kapura.

Ez majdnem megbosszulta magát, de Mike Richardson kívül csak Dustin Penner juttatta a korongot a gólvonal mögé, utóbbi játékos találata előtt azonban idejekorán fújtak sípjukba a bírók, így a gólt érvénytelenítették. A Sharks hősiesen védekezett a véghajrában, és végül 2-1-re diadalmaskodtak, 2-2-re módosítva ezzel a párharc állását.

A Kings az elmúlt 11 idegenbeli mérkőzéséből csak egyszer nyert, azt is a Blues ellen az első kör ötödik meccsén. Otthon azonban már négy mérkőzés óta veretlen a címvédő, és a pályaelőny birtokában elegendő lesz csupán ennek a sorozatnak kitartania a folytatásban.

NHL rájátszás
Főcsoport-elődöntők
New York Rangers - Boston Bruins 1-2
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-1