Edzőkérdés

Heynckes a B-terv a Real Madridnál

A Marca szerint a Bayern München szezon végén távozó vezetőedzője, Jupp Heynckes lehet a befutó a Real Madrid kispadjára, ha Carlo Ancelottival illetve a Paris Saint-Germainnel nem jut megegyezésre a királyi gárda.

A lap azt írja, a német szakvezető képviselője, Enrique Reyes múlt pénteken a Santiago Bernabéu Stadionban járt, ahol akár Florentino Pérez elnökkel is tárgyalhatott. A menedzser egyébként azzal indokolta a látogatást, hogy az aznap esti Real Madrid-Atlético Madrid Király Kupa-döntőre (1-2) szóló jegyeket átvegye.

Mint ismert, a Real éléről közös megegyezéssel távozik José Mourinho vezetőedző, utódjának Carlo Ancelottit szeretnék megnyerni, ám az olasz trénernek élő szerződése van a PSG-vel. A Marca szerint Pérez fontosabbnak tartja a jó kapcsolatot a párizsi klub katari tulajdonosi körével, illetve fizetni sem akar Ancelottiért.

A 68 éves Heynckes az idény végén feláll a bajorok kispadjáról, helyét Pep Guardiolának adja át. Bár e hír bejelentésekor visszavonulásáról volt szó, az edző azóta célzott rá, még maradna az oldalvonalnál. Heynckes az 1997-98-as szezonban már irányította a Madridot, Spanyol Szuperkupát és Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

Heynckes szombaton a Bajnokok Ligája döntőjében érdekelt a Bayern Münchennel, a Borussia Dortmund elleni fináléról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk a hatharom.com-on!