Magyar Kupa

Kondás Elemér szerint látványos döntőre számíthatnak a nézők

Címvédésre készül a DVSC-Teva a labdarúgó Magyar Kupa szerdai döntőjében, ahol a bajnoki címet elhódító Győri ETO lesz az ellenfele. Noha a debreceniek a fináléba jutással már kiharcolták az Európa Liga-indulás jogát, Kondás Elemér vezetőedző szerint nem kérdés, hogy a csapat a trófea elhódítására törekszik.

Kondás Elemér és a Debrecen címvédésre készül a Magyar Kupában - Fotó: sport365.hu

"Szeretnénk természetesen megnyerni a döntőt, így készülünk, mert fontos a csapat számára az erkölcsi elismerés is" - kezdte a hajdúságiak szakvezetője a dvsc.hu-nak tett nyilatkozatát. "Egy nagyon jó csapat ellen játszunk majd, hiszen a Győr megnyerte a bajnokságot, amihez gratulálunk. Ez azonban egy egészen más mérkőzés lesz, és mindenképpen arra törekszünk, hogy megvédjük címünket. Egy döntőben bármi előfordulhat, ezt a tavalyi MTK elleni finálé is bizonyítja. Úgy gondolom, nagyon jó, látványos összecsapásra számíthatnak a nézők. Az utóbbi időben sikerült több fontos mérkőzést megnyernünk, mindenképpen kell, hogy ez segítse a csapatot szerdán."

A Győri ETO is rendkívül komolyan veszi a finálét, ezt mutatja, hogy vasárnap, a Honvéd ellen Pintér Attila vezetőedző erősen tartalékosan küldte pályára csapatát, így több kulcsjátékos is pihentebben várja a szerdai találkozót.

"Egy Magyar Kupa-döntő legyen is komoly. Mindkét együttes szeretne nyerni, meglátjuk, a pályán ki lesz a jobb" - reflektált Kondás Elemér. "Pénteken játszottunk bajnokit, van öt napunk, ennyi idő alatt képes regenerálódni a csapat. Figyelni kell arra, hogy a megfelelő regeneráció meglegyen, és a játékosok fel tudjanak töltődni a mérkőzésre."

[1451324] 2013-05-22 20:00:00 Debrecen - Győrx;