Átigazolás

Ancelotti távozásának árnyékában kifoszthatják a PSG-t?

Miközben a francia bajnok Paris Saint-Germainnel kapcsolatban különböző nevek keringenek a világsajtóban a minden bizonnyal a Real Madridhoz távozó Carlo Ancelotti vezetőedző utódjaként, a fővárosi klub szeretné megtartani azokat a játékosait, akik kulcsszerepet töltöttek be a szezon során.

A L'Équipe információi szerint az FC Barcelona ajánlatot fontolgat tenni a 28 esztendős, brazil válogatott középhátvéd Thiago Silváért, akit 2017-ig köt kontraktus a PSG-hez. A helyzet hasonló Verrattival kapcsolatban is, iránta a Real Madrid érdeklődik.

A 20 éves olasz középpályás szeretné arányossá tenni pénzbeli juttatását a teljesítményével és a nemzetközi porondon történt bemutatkozásával, miután ebben a szezonban 41 hivatalos mérkőzésen lépett pályára. Az ő szerződése 2016-ig szól.

Marco Verratti honfitársával, Carlo Ancelottival együtt Madridban folytathatja - Fotó: PSG.fr

A harmadik játékos, akivel szeretne a hosszabbításról tárgyalni a PSG, a francia válogatott Blaise Matuidi, akinek még egy esztendő van hátra kontraktusából. A 26 esztendős középpályás kijelentette, Párizsban szeretne maradni, a francia sportsajtó szerint azonban ennek gátat szabhat, ha a klubvezetés nem lesz hajlandó megemelni a fizetését.

"Nem fognak távozni" - jelentette ki Leonardo, a piros-kékek sportigazgatója, aki gőzerővel dolgozik a minden bizonnyal távozó Ancelotti utódjának felkutatásán és szerződtetésén, miután hivatalosan is kezdetét vette az "edzők tánca", ahogy a brazil fogalmazott. Ancelotti másfél éven töltött Párizsban, ezalatt eljutott a csapattal a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé, valamint tizenkilenc sikertelen esztendőt követően bajnoki címre vezette a PSG-t.

Nasszer Al-Khelaifi, a francia klub elnöke 7,5 millió eurós kivásárlási árat határozott meg a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes olasz vezetőedző távozása esetén, és tárgyalásra szólította fel a Real Madridot annak érdekében, hogy az ügyet ne kelljen jogi útra terelni. A madridi AS sportnapilap úgy tudja, hogy a PSG kispadjának első számú várományosa a Chelsea-vel Európa Ligát nyert Rafael Benítez.