NHL

Mégis visszatérhet Denverbe a korábbi kapuslegenda?

  • MD

A Colorado Avalanche továbbra is keresi a következő vezetőedzőjét, és bár pár hete úgy tűnt, hogy Patrick Roy nevét ki lehet húzni a lehetséges utódok közül, most ismét előtérbe került a korábbi denveri ikon.

A Colorado Avalanche vezetőedzői posztja az alapszakaszt követően, április 28-án üresedett meg, miután Joe Sakic általános igazgató megvált Joe Sacco szolgálataitól. A szurkolók körében rögtön elkezdődött a találgatás, hogy ki követheti majd Saccót, aki később az amerikai válogatottal bronzérmet nyert a 2013-as elit vébén.

A drukkerek körében Patrick Roy volt az egyértelmű befutó, hiszen Sakic már 2009-ben is megkereste a francia-kanadai kapust, aki két Stanley-kupát is nyert a Coloradóval 1996-ban és 2001-ben. Roy azonban nem akarta otthagyni a Quebec Rampartst, leginkább azért, mert a fiai mentora szeretett volna lenni junior éveik során.

Patrick Roy már lehet szívesen elvállalná a Colorado irányítását, ha korábbi csapattársa megkeresné őt az állással

Roy fiai, Frederick és Jonathan azonban időközben már elhagyták a Quebecet, így családi szálak már nem fűzik Roy-t Quebechez, és állítólag a vezetőségben is egyre kevesebb a személyes kapcsolata. Nem úgy Denverben, ahol régi csapattársa, Sakic az általános igazgató.

Roy 2005 óta irányítja a Quebecet, és azóta 307-138-32-es mérleggel büszkélkedhet vezetőedzőként, valamint egyszer a Memorial Kupát is megnyerte, melyért minden évben a négy nagy junior liga bajnoka küzd meg.

Sakic egy nem régi sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy nem fogja elsietni a döntést, de az is biztos, hogy nem fog junior ligából vezetőedzőt igazolni. Sakic napokkal később azonban korrigálta magát, és elmondása szerint nyitva áll az ajtó mindenki előtt.