Jégkorong-vb

A svédek a világranglista élén, Magyarország a 19.

  • MTI

A friss világbajnok svéd csapat három helyet előrelépve az élre került a Nemzetközi Jégkorong Szövetség világranglistáján, amelyen Magyarország - csakúgy, mint tavaly - a 19.

A svédek, akik a vasárnap esti stockholmi vb-döntőben a svájciakat győzték le 5-1-re, az oroszokat taszították le a rangsor első helyéről. A második helyen a finnek, a harmadikon pedig az oroszok állnak, míg Svájc a hetedik.

A vb legjobb játékosának a svájci Roman Josit választották, aki a legjobb védőnek járó elismerést is kiérdemelte. A legjobb kapus a svéd Jhonas Enroth, a legjobb támadó pedig a finn Petri Kontiola lett. Az All Star-csapatba rajtuk kívül még a svájci Julien Vauclair, az amerikai Paul Stastny és a svéd Henrik Sedin került be.

Kialakult a jövő évi fehéroroszországi világbajnokság csoportbeosztása is. A címvédő svédek a csehekkel, a kanadaiakkal, a szlovákokkal, a norvégokkal, a dánokkal, a franciákkal és az olaszokkal csatáznak majd a torna első szakaszában, míg a B csoportban a finnek, az oroszok, az amerikaiak, a svájciak, a németek, a lettek, a házigazda fehéroroszok és a kazahok kaptak helyet.