Serie A

A Milan percek alatt a pokolból a paradicsomba jutott - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Izgalmakban nem volt hiány a Serie A utolsó fordulójában. Vasárnap este a Milan három perc alatt nyert meg a Siena elleni találkozót, így megszerezte a harmadik helyet. Az egész tavasszal remek teljesítményt nyújtó Fiorentina (amely 89 percig biztosnak érezhette a bronzérmet) hiába ütötte ki idegenben a Pescarát, lemaradt a dobogóról. Az Inter a lehető legcsúnyábban búcsúzott a 2012-2013-as idénytől, hisz hazai környezetben egy ötöst kapott az Udinesetől. Tizenhat vereséggel zárta ezt a bajnoki évadot Stramaccioni együttese, ami a 20 csapatos Serie A bevezetése óta negatív klubrekord.

Balotelli

Május 19., vasárnap, 22 óra 31 perc:

A Fiorentina simán vezet a Pescara otthonában, miközben a Milan egy gólos hátrányban van a Siena vendégeként. A helyzet egyértelmû: harmadik - így BL selejtezõs - helyen végez a firenzei együttes. 22.34: A Milan Balotelli büntetõje után, Mexés góljának köszönhetõen 3 perc alatt megfordítja a Siena elleni bajnokit, és megszerzi a bronzérmet. Az egészen elképesztõ hajrá, Bajnokok Ligája indulást ért a piros-feketék számára. De továbbra is ott a nagy kérdés, mi lesz Allegrivel? A Milan edzõje a jövõjét érintõ kérdésekre röviden reagált: „Boldog vagyok a 3. hely miatt, és mivel még egy évig van szerzõdésem, nem feltétlenül kell elmennem. Azt viszont látni kell, hogy egy nagyon jó csapat körvonalazódik a sok fiatalnak köszönhetõen”– nyilatkozta Allegri, akinek sorsáról – ez teljesen egyértelmû – Silvio Berlusconi fog dönteni.

Milan, BL-t érõ hajrá” írta hétfõi címlapján a La Gazzetta dello Sport, amely 8-as osztályzattal a gyõztes gól szerzõjét, Philippe Mexést választotta a Siena elleni meccs legjobbjának. Természetesen a 12 találattal záró Mario Balotelli is nagyon jó kritikát kapott a szaklaptól. A Gazzetta kiszámolta, ebben a bajnokságban a Milan csatára 95 percenként talált be az ellenfelek kapujába. A 38. kör nagy vesztese a Fiorentina lett, amely a Siena otthonában sokáig szenvedõ Milan gyõzelme miatt, lemaradt a dobogóról. Vincenzo Montella együttese 5-1-re nyert a tavaszt gyõzelem nélkül záró Pescara vendégeként, így 8 idegenbeli sikerrel fejezte be a szezont. A 20 csapatos Serie A-ban, még soha nem volt képes ennyire jó mutatóra a firenzei klub.

Botrány! A bírónak köszönhetõen lett harmadik a Milan” írta óriási betûkkel elsõ oldalán a Corriere dello Sport. A római székhelyû sportújság hétfõi számában kiemelte, Bergonzi játékvezetõ elõbb elfelejtett befújni egy biztos büntetõt a hazai csapat javára, majd erõsen vitatható 11-est adott a Milannak. A Fiorentina játékosok lelkiállapotát talán Gonzalo Rodríguez foglalta össze a legtalálóbban: „Ha most nyilatkoznék a történtekrõl lehet, hogy többet nem léphetnék pályára Olaszországban”.

A Pescara mellett a Siena és a Palermo esett ki az élvonalból, a B ligából pedig 11 év után a Hellas Verona, valamint története során elõször a Sassuolo jutott fel. A Modena közeli kisváros csapata (amely hazai meccseit a Serie A-ban is a Stadio Bragliában fogja játszani) a tulajdonos Giorgio Squinzi 70. születésnapján ünnepelhetett bajnoki címet. A harmadik feljutást érõ helyért, Livorno-Brescia és Novara-Empoli osztályozókat rendeznek.