NB I

Ha Debrecenben nyerni tudunk, akkor érdekes helyzet áll elő - Ricardo Moniz

  • Barcsai Róbert

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati mérkőzésén a Ferencváros 2-0 arányban győzte le az MTK együttesét. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Ricardo Moniz, a zöld-fehérek vezetőedzője az összecsapásról, a nemzetközi indulást érő helyekről, illetve a várható nyári erősítésekről beszélt.

Ricardo Moniz

Ricardo Moniz a mérkőzés értékelésével kezdte a sajtótájékoztatót: "Nagyon boldogok vagyunk a három ponttal. Miután az elmúlt hetekben saját hibáinknak köszönhetően értékes pontokat hullajtottunk, most nagyon fontos volt számunkra a győzelem. A legnagyobb problémánk eddig is a gólszerzéssel volt. Az első félidőben mezőnyfölényben voltunk. Ionescu hosszú idő után visszatérhetett, de egyelőre nem tudta betölteni a neki szánt szerepet, vagyis hogy irányítsa a csapatot. Cukic egy kicsit hátrébb játszott a kelleténél, így nem tudtunk annyiszor a tizenhatos előterébe kerülni, ahányszor szerettünk volna. Igazából csak egy véletlen, Ionescu előtt adódó lehetőséggel tudtunk veszélyt teremteni. A második félidőben jobban játszottunk, a mélységi beindulásainkból komoly helyzeteket tudtunk kialakítani. Nagyon fontos, hogy a kilences és a tízes pozícióban lévő játékosok kreatívak legyenek, és ezáltal helyzetekhez tudjunk jutni, ez ma megvalósult. Tudtuk, hogy nyernünk kell ahhoz, hogy megőrizzük a matematikai esélyét annak, hogy az európai porondra való kijutást elérjük, fontos volt, hogy közelebb zárkózzunk a többiekhez. Szeretném megköszönni a közönségnek a mai teljesítményét, illetve Leonardo biztatását."

A Ferencváros vezetőedzője később a dobogós helyezés eléréséről is beszélt: "Amíg van matematikai esélyünk, addig küzdeni fogunk. Ha Debrecenben nyerni tudunk, akkor érdekes helyzet áll elő."

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Fradi egyik legnagyobb feladata az átigazolási piacon egy csatár szerződtetése lesz: "Kicsit kiszámítható a játékunk, nagyban függünk Böde Dánieltől. Ez a következő hetek feladata lesz, hogy erre megoldást találjunk az átigazolási piacon." Ricardo Moniz szavaira Garami József viccesen csak ennyit reagált: "Így könnyű."