NB I

A vége izgalmas lett, de közelebb került az ezüsthöz a Videoton

Fontos győzelmet aratott a Videoton, amely az MTK korábbi botlását kihasználva hárompontos előnyre tett szert az ezüstéremért folytatott harcban. A székesfehérváriak a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén 2-1-re nyertek a Kaposvár ellen, amely csak a találkozó bizonyos szakaszaiban tudta felvenni a versenyt a házigazdával.

Az MTK délutáni vereségével a székesfehérváriak előtt lehetőség nyílt, hogy megerősítsék második helyüket a táblázaton. A dobogó második fokára való fellépés nemcsak az ezüstérem miatt fontos, hanem azért is, mert a bajnoki másodiknak később kell bekapcsolódnia az Európa Liga küzdelmeibe, az a néhány hét és plusz két mérkőzés pedig rendkívül sokat számíthat a felkészülési programban. Ennek és a papírformának megfelelően a Videoton tűnt kezdeményezőbbnek, de az első húsz percben a somogyiak is veszélyesen futballoztak, elég csak Nikola Safaric lövését említeni, a horvát középpályás lapos lövésénél Tomas Tujvelnek kellett hárítania. Ezt követően azonban teljes mértékben átvette az irányítást, kapujához szögezte ellenfelét és sorra dolgozta ki a gólszerzési lehetőségeket. A Vidi támadásainak sebessége rendre nehéz helyzetbe hozta a kaposvári védelmet, a párharcokat bátran vállaló szélsők és a több védő figyelmét is lekötő Torghelle Sándor folyamatos fenyegetettséget jelentettek. Érett a hazai találat, és bár Arturo Álvarez sokadik helyzetét az első félóra végéhez közeledve gólra váltotta (1-0), a lesen álló Torghelle alaposan megzavarta a védőt, Kovács Olivért. Igaz, hogy a rutinos támadó nem ért a labdához, de némileg akadályozta ellenfelét látásban és a labda megjátszásában.

Fotó: vidi.hu

A fordulás után szinte rögtön egyenlíthetett volna a Rákóczi, Bojan Vrucina Juhász Rolandot megelőzve lőtt a kapufára, ezután viszont megint a Videoton percei következtek. Torghelle lefejelt labdájára Kovács István csapott le, a fiatal válogatott attól sem jött zavarba, hogy Hajdúch kapus közepes határozottsággal megindult felé. (2-0) A másik Kovács, Olivér mentési kísérlet helyett inkább feltekeredett a keresztlécre... Prukner László kockáztatott az egyenlítés érdekében, Jammeh Haruna beállításával átalakította a védelmet, ami veszélyes, de kimaradt Vidi-helyzeteket eredményezett. Később a bátor húzás mégis eredménnyel párosult, a csereként pályára lépő Thian Iyane egy pontatlan felszabadító fejest követően mesterien tekert a léc alá, talán túlságosan későn. (2-1) A Videoton a hajrában újoncot avatott, a csatárínséget megelőzendő a hét közepén szerződtetett Joaquim Manuel Welo Lupeta tíz percet kapott José Gomestől, a győzelemért sokkal többet dolgozó székesfehérváriak pedig sikerükkel nagy lépést tettek az ezüstérem felé.

OTP Bank Liga
28. forduló
Videoton FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-0)
Sóstói Stadion, 3000 néző, vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Álvarez (29.), Kovács I. (54.) illetve Thian (77.)
Sárga lap: Vítor Gomes (44.) illetve Vrucina (17.), Oláh (90.)
Kiállítva: -
 
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira - Vítor Gomes, Mitrovics (Tóth B., 72.) - Paraiba, Kovács I., Álvarez (Gyurcsó, 72.) - Torghelle (Lupeta, 84.)
Vezetőedző: José Gomes
 
Kaposvár: Hajdúch - Okuka (Haruna, 65.), Kovács O., Hegedűs, Jánvári (Thian, 73.) - Safaric, Bőle (Addo, 57.), Pedro, Balázs B. - Oláh - Vrucina
Vezetőedző: Prukner László