MKB Veszprém

Pérez Carlos a világválogatott ellen búcsúzik

Pénteken sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az MKB Veszprém és a magyar férfi kézilabda-válogatott ikonja, Pérez Carlos búcsúmeccsét június 9-én rendezik a Veszprém Arénában, a világválogatott ellen.

A Veszprém hivatalos honlapja szerint a világválogatottban klasszisok sora játszik majd, eddig Sterbik Árpád, Ivano Balic, Kiril Lazarov, Filip Jícha, Momir Ilics, Nikola Karabatic, Iker Romero, Marcus Ahlm és Zarko Sesum fogadta el a meghívást. A szervezők szeretnék, ha több korábbi csapattárs is pályára lépne, akik közül Dejan Peric, Zlatko Saracevic, Éles József és Gulyás István már szintén jelezte részvételét.

A hírt bejelentő Kálomista Gábor, a klub elnökségi tagja hozzátette, a sztárok edzője Mocsai Lajos, Zdravko Zovko és Csoknyai István lesznek. A gálamérkőzést június 9-én, 16:30-tól rendezik a Veszprém Arénában, az M1 élő egyenes adásban közvetíti, de várhatóan az Eurosport is műsorára tűzi. A jegyek árusítását május 21-én kezdik meg, a bérleteseknek elővásárlási joguk lesz, a belépők ára 5000 forint lesz.

Carlos Reinaldo Pérez Enrique 1997-ben érkezett Magyarországra, ahol 16 évet játszott az MKB Veszprém KC együttesében. Tizenháromszoros bajnok, BL-döntős és KEK-győztes, a válogatottal pedig az athéni és a londoni olimpián volt negyedik helyezett. Négyszer választották meg az Év játékosának.

"Carlos Pérez nem csupán a veszprémi kézilabdázás ikonja volt, hanem az egész magyar kézilabdáé. Veszprém város képviselő testülete a város egyik legnagyobb díját szavazta meg a kiváló játékos részére, a Pro Urbe díjat a mérkőzése előtt adjuk át Csárlinak" - mondta a sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester.

A 41 éves átlövő 16 évig erősítette a bakonyiakat, februárban szerződött a katari al-Samal csapatához, 2014. júniusáig írt alá. A játékos és az MKB Veszprém vezetése már akkor megállapodott, hogy Pérez májusban visszatér Veszprémbe, hogy elbúcsúzhasson a szurkolóktól.