Svájci foci

26 edzőváltáson van túl Vanczák Vilmos

Vanczák Vilmos hat éve légióskodik Sionban, ezalatt 26 edzőváltást élt meg a svájci klubnál.

"Nem sok választásom van. Nehezen élem meg mindegyik váltást, de nem informálódom az új trénerről, mert ki tudja, meddig marad" - nyilatkozta a válogatott védő a Borsnak.

A vezetőedzői posztról hétfőn mentették Gennaro Gattusót. A 73-szoros olasz válogatott, világbajnok középpályás Gattuso az idei szezon elején, még játékosként csatlakozott a Sionhoz, majd februárban játékos-edző lett a klubnál. Az együttes labdarúgóként továbbra is foglalkoztatja. "Most, hogy egy világbajnok labdarúgó, Gennaro Gattuso esett áldozatul az edzőváltásnak, és mellette hét focistát száműztek a fiatalokhoz, azért a megszokottnál nagyobb visszhangot kapott" - mondta a 30 éves légiós.

Vanczák hat éve alatt 26 edzőváltást élt meg, míg Christian Constantin klubtulajdonos, aki 15 éve alatt 36 edzőt fogyasztott el. "Egy svájci építész, aki magánemberként roppant kedves, mi jóban vagyunk, tiszteljük egymást - mondta a tulajdonosról a védő. - A legfőbb célja az, hogy jó eredményeket érjen el a csapat, a klub tucatnyi Svájci Kupa-döntőjéből tizenkettőt megnyert – hármat az ő érájában –, de a bajnoki eredmények gyengébbek, most csak az Európa Liga-indulás kiharcolására van esélyünk."

Csütörtök este a Sion 4-0-ra kikapott otthon a Grasshopperstől a svájci bajnokság 33. fordulójában. Az edzőváltáson átesett és több játékosát is elküldő, a keretét ifikkel feltöltő Sionban Vanczák Vilmos végig a pályán volt, ezen a találkozón középhátvédként vetették be.