Jégkorong-vb

Fordulatos gólzápor után elődöntőben a finnek

A társrendező finn válogatott nagy csatában 4-3-ra nyert a szlovák csapat ellen csütörtökön, és ezzel bejutott a szombati stockholmi elődöntőbe a jégkorong-világbajnokságon.

Óriási tempóban kezdték a meccset a finnek, másfél percnyi játék után már vezettek Väänänen találatával, majd a tizedik minutumban Kontiola megduplázta, a tizenhatodikban pedig megtriplázta az előnyüket. (3-0)

Valószínűtlennek tűnt, hogy Szlovákiának még lesz esélye a találkozón, a második harmadban viszont északi szomszédaink erőre kaptak, nyomást tudtak helyezni a hazaiakra, és Miklik és Sekera takarásból érkező lövéseivel élessé tették a meccset. (3-1)

A folytatásban is nekik voltak helyzeteik - kapuvasig is eljutottak -, majd a harmadik harmad harmincadik másodpercében egyenlítettek Surovy révén - és Ranta kapus figyelmetlenségének is köszönhetően (3-3) A következő nagy momentum viszont megint a finneké volt, Kontiola keresztbelövését Aaltonen betessékelte (4-3), és hiába szorították be őket a hajrára a szlovákok, ki tudták bekkelni előnyben a meccset, ezzel az elődöntőbe jutottak.

Jégkorong A-csoportos világbajnokság
negyeddöntő
Finnország-Szlovákia 4-3 (3-0, 0-2, 1-1)
 
korábban:
Egyesült Államok-Oroszország 8-3 (2-1, 2-0, 4-2)
Svájc-Csehország 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
 
később:
Kanada-Svédország, Stockholm 20.15
 
A szombati elődöntőkben (Stockholm):
Finnország - Kanada/Svédország 15.00
Egyesült Államok-Svájc 19.00