Golf

Rózsa Csilla esélyes lehet az olimpiai szereplésre

  • MTI

A hazai golfsport népszerűsítésének jót tenne, ha egyszer egy magyar játékos is ott lenne az ötkarikás játékokon, Rózsa Csilla személyében pedig erre esélyes is van, legalábbis így látja az amerikai Tom Burnett, a fiatal játékos edzője.

A 45 éves szakember először látogatott Magyarországra, szerdán pedig bemutató oktatást is tartott. Az MTI érdeklődésére hozzátette: a Magyar Olimpiai Bizottsággal is egyeztetett szakmai kérdésekben.

"A golf a világ egyik legnézettebb sportága, egy nagy tornát több mint tízmillióan néznek a televízióban, az olimpián ez a szám pedig akár százmillió is lehet. Miért ne lehetne ott egy magyar játékos is?" - mondta Burnett, aki hazájában az egyik legsikeresebb utánpótlás-akadémiát működteti, tanítványai pedig számtalan tornán diadalmaskodtak. A tréner több szakmai díjat is átvehetett már az Egyesült Államokban.

Burnett három éve dolgozik együtt Rózsa Csillával, irányításával a magyar játékos decemberben a második helyen végzett a junior golfozók világsorozatának (WJGS) floridai döntőjében, s a viadal után a WJGS legjobb női játékosnak járó díjat is átvehette.

Rózsa Csilla legutóbb május első hétvégéjén aratott nagyszerű győzelmét, ugyanis megnyerte a Royal Balaton Golf & Yacht Klubban megrendezett golf Magyar Kupát. A sportág történetében először nyert női versenyző ezen a versenyen. Rózsa Csilla a két nap alatt 14 ütéssel előzte meg Horváth Ádámot és Herr Tamást.

A golf 2016-ban már ott lesz az olimpia programjában, ugyanakkor a magyar versenyző elmondta, inkább a 2020-as ötkarikás játékokon való részvételt célozza meg.