Premier League

Mancini nélkül is zsebben az ezüst a Citynek

A Manchester City 2-0-ra nyert a már kiesett Reading otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 37., utolsó előtti fordulójának keddi zárómeccsén.

A Manchester City vasárnap toronymagas esélyesként elbukta az FA-kupa döntőjét a Wigannel szemben, a csapat éléről hétfőn késő este menesztették Roberto Mancinit. A már kiesett Reading otthonában Brian Kidd irányított megbízott menedzserként, aki máris visszarakta a kezdőbe az egész idényben mellőzött Jolen Lescottot.

A City erősen kezdett a tíz nyeretlen forduló után legutóbb a Fulhamet legyőző kicsapat ellen, Alex McCarthynak többször is védenie kellett Agüero lövéseinél. A folytatásban viszont egészen összeszedte magát a Reading, de a zuhogó esőben javarészt a mezőnyben gyürkőztek a játékosok. A 29. percben McCleary löketére vetődött Joe Hart, a túloldalon kollégája egymás után két nagy bravúrt mutatott be, mindkétszer Tévez lőtt, illetve fejelt. A 34. percben Robson-Kanu 20-ról emelt Hart kezei közé.

A hajrában magasabb fokozatra kapcsolt a City, és a vezetést is megszerezte: Silva beadását Sergio Agüero 11 méterről helyezte a a kapuba (0-1). Nem sokkal később az argentin távolabbról bombázott, a kapus védett.

Az 50. percben Pogrebnyak egyenlíthetett volna, Hart nagyot mentett, az 57. percben Touré 16 méteres lövését ütötte ki McCarthy, a 72. percben ismét az elefántcsontpari lőtt 17-ről, a kapus ezt is fogta. A 85. percben Mariappa tisztán pár lépésről csúsztatott fölé, majd ismét McCarthy járt túl Yaya Touré eszén. A túloldalon Hart is állta a sarat, védései kellettek az előny megtartásához, aztán a 88. percben Dzeko kilenc méterről a kapu közepébe gurított, McCarthy kiszolgáltatott volt (0-2). A hosszabbításban a fiatal portás megint kivédte Tévez szemét, a következő szezont aligha a Championshipben kezdi meg.

A Manchester City győzelmével bebiztosította az ezüstérmet. A vendégszurkolók egyébként szeretetükről biztosították a kirúgott menedzsert, olasz zászlóra festett "Forza Mancini", ("Hajrá Mancini) felirattal üzentek neki.

Premier League, 37. forduló:
Reading-Manchester City 0-2 (0-1)
gólszerző: Agüero (40.), Dzeko (88.)
 
Korábban:
Arsenal-Wigan Athletic 4-1 (1-1)
gólszerző: Podolski (11., 68.) Walcott (63.), Ramsey (71.), ill. Maloney (45.)
 
Vasárnap játszották:
Manchester United-Swansea City 2-1 (1-0)
Everton-West Ham United 2-0 (1-0)
Fulham-FC Liverpool 1-3 (1-1)
Norwich City-West Bromwich Albion 4-0 (1-0)
Queens Park Rangers-Newcastle United 1-2 (1-2)
Sunderland-Southampton 1-1 (0-0)
Stoke City-Tottenham Hotspur 1-2 (1-1)
 
Szombaton játszották:
Aston Villa-Chelsea 1-2
Kedden játsszák: