Kajak-kenu

Janics Natasa Rio előtt újra szülhet

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa elárulta, kistestvért terveznek kislányának, Milanának. Jövőre, vagy a riói játékok után szülne.

"Mindenképpen lesz testvére Milanának, de biztos, hogy nem egy évvel az olimpia előtt, ennyi idő kevés volt a felkészüléshez. Vagy két évvel előtte, vagy egy évvel utána" - nyilatkozta Janics a Borsnak.

"Az elmúlt idénnyel az volt a baj, hogy a szülés után három-négy hónapig nem tudtam tisztességesen ­edzeni, majd utána hiába készültem rendesen, a kislányom miatt képtelen voltam eleget pihenni. Most már teljesen beállt az életünk, edzeni is tudok, pihenni is, és arra is jut időm, hogy játsszak vele. ­Egy­vala­mit nem lehet vele csinálni: versenyt nézni. Annyit kell rohangálni utána, hogy képtelenség a többieket figyelni" - mesélte a klasszis.

A kajakos jelen volt a hétvégi Világkupa-versenyen Szegeden, a partról követte az eseményeket. A két hét múlva esedékes válogatón természetesen lapátot ragad. "Csak a vízen derül ki, hogy mi tudok, most felesleges lenne bármit mondani. Ami a lényeg, én mindent megtettem, keményen edzettem."