NB I

A lábtörés ellenére hosszabbít Leonardóval a Ferencváros

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője egy holland internetes oldalnak adott interjúban elárulta, hogy klubja meg szeretné hosszabbítani a vasárnap szárkapocscsont-törést szenvedett brazil támadó középpályás, Leonardo szerződését.

A 30 éves játékos vasárnap facebook-oldalán még arról írt, hogy véget érhet profi karrierje, Ricardo Moniz vezetőedző szerint viszont a Ferencváros kitart mellette.

Leonardo a Győr-Ferencváros mérkőzésen 2013-ban.

"Talán az érzelmek uralkodtak el León, mert belegondolt, hogy a szerződése a szezon végén lejár. De Kubatov Gábor, a klub elnöke felhívta őt, hogy jelezze, meg akarják hosszabbítani a megállapodást. Ez nyugalmat adhat Leonardónak. Meglátogattam őt a kórházban, ahol egy erős, küzdelemre kész embert láttam. Úgy gondoljuk, hogy négy-öt hónapig tarthat a felépülése" - nyilatkozta a szakember a Voetbal Internationalnak.

"A Ferencváros számára nagy tragédia az ő sérülése. Ő a magyar bajnokság legkreatívabb játékosa. Különösen figyelemre méltó a teljesítménye, ha figyelembe vesszük, hogy nyolc hónapig nem játszott. Sajnos hetek óta vadásztak már rá az ellenfelek. Ennek most súlyos következménye lett" - erősítette meg Moniz a vasárnap, a Győr elleni mérkőzés után is hangoztatott véleményét, amely szerint az ellenfelek edzői arra biztatták játékosaikat, hogy okozzanak sérülést Leonardónak.

A brazil játékos a Győr-Ferencváros (1-0) bajnoki mérkőzés hajrájában sérült meg, miután a hazaiak labdarúgója, Marek Strestík hátulról becsúszva a lábába talpalt. A cseh középpályás piros lapot kapott az eset után, majd rögtön a meccset követően bocsánatot kért egy televíziós interjúban.

A brutális szabálytalanság

Fotó forrása: www.fradi.hu