Premier League

Sturridge-show Londonban, Moyes győzelemmel búcsúzott

A Liverpool hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Fulham otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában. A kiesés elől menekülő csapatok közül a Newcastle United a már biztosan búcsúzó Queens Park Rangers vendégeként, a Norwich City pedig hazai környezetben a West Bromwich Albion ellen győzött.

A Goodison parkban 213. hazai bajnoki meccsén búcsúzott David Moyes, aki Sir Alex Fergusont követi a Manchester United kispadján. Az Everton szépen köszönt el a csapatot 11 évig irányító skót mestertől, Kevin Mirallas duplájával legyőzte az idegenben az egész szezonban pocsék formát mutató West Ham Unitedet. Bár a Liverpool is nyert, már biztos, hogy a Stolverkosok a városi rivális előtt zárnak.

A Liverpool tét nélkül lépett pályára a Craven Cottage-en, arra is csak matematikai esélyük volt a Vörösöknek, hogy megelőzzék az Evertont a tabellán. A 26. percben Sturridge balról csúnyán elgurított keresztben a kapu előtt.  A 33. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Riether jobbról ívelt be, Berbatov az ötösről fejelt a kapuba (1-0). Pár percen belül egyenlített a Pool: Sturridge beforgatott két védőt majd az ötös jobb sarka elől a hosszú alsóba lőtt (1-1).

A második félidőre feljavult a Liverpool, az 57. percben Jones pazar szólóját és cseleit követően a lövést sikerült blokkolnia a hazaiaknak, két perc múlva a 16-oson belül Lucas kezezett, a bíró nem ítélt büntetőt. A 62. percben Sturridge duplázott: Coutinhótól kapta a labdát és az ötösről a jobb alsóba helyezett (1-2). A Chelsa-től a télen érkezett csatár közel állt a triplázáshoz, az újabb gólhoz más is, a 72. percben Shelvey hat méterről gurított a jobb sarok mellé. A 75. percben Berbatov 18 méteres löketét védte Reina, a szöglet után Hughes fejesét hárította a spanyol kapus.

A hajrában Borini Coutinho és Downing, majd Enrique szerezhetett volna újabb gólt, a 86. percben Sturridge adta meg a kegyelemdöfést a Fulhamnek: 13 méterről, balról emelt Schwarzer fölött a hálóba (1-3), az assziszt ezúttal is Coutinhóé volt. Az angol válogatott támadó 18. tét meccsén 12. gólját szerezte a vörös mezben, a PL-ben  14/10 a mérlege.

Brendan Rodgers együttese 3-1-re nyert Londonban és a hetedik helyen fejezi be az idényt az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül, nemzetközi kupában nem indulhat.

A kiesés réme által fenyegetett csapatok közül a Newcastle és a Norwich győzött, a Kanárik kiütötték a sérüléséből lábadozó Gera Zoltán csapatát, a West Bromot, a Szarkák ötmeccses nyeretlenségüket szakították meg. A Sunderland egy pontot szerzett a Southampton ellen, a Fekete Macskák még izgulhatnak az utolsó játéknapon. Ha a friss FA Kupa-győztes Wigan kedden kikap a Bajnokok Ligája-indulásért harcoló Arsenaltól, akkor harmadikként - a sereghajtó QPR és a Reading után - búcsúzik az élvonaltól.

Premier League, a 37. forduló:
Everton-West Ham United 2-0 (1-0)
gólszerző: Mirallas (6., 60.)
 
Fulham-FC Liverpool 1-3 (1-1)
gólszerző: Berbatov (33.), ill. Sturridge (36., 62., 83.)
 
Norwich City-West Bromwich Albion 4-0 (1-0)
gólszerző: Snodgrass (25.), Holt (62.), McAuley (65. - öngól), Howson (90.)
 
Queens Park Rangers-Newcastle United 1-2 (1-2)
gólszerző: Rémy (11. - 11-esből), ill. Ben Arfa (18. - 11-esből), Gouffran (35.)
kiállítva: Robert Elliot (81.)
 
Sunderland-Southampton 1-1 (0-0)
gólszerző: Bardsley (68.), ill. Puncheon (76.)
 
Korábban:
Stoke City-Tottenham Hotspur 1-2 (1-1)
 
Szombaton játszották:
Aston Villa-Chelsea 1-2
 
Később:
Manchester United-Swansea City 17.00
 
Kedden játsszák:
Reading-Manchester City 21.00
Arsenal-Wigan Athletic 20.45