Karate Eb

Öt éremre csak kevesek képesek - Mészáros János

  • MTI

Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke szerint minden várakozást felülmúlt a magyar válogatott a sportág vasárnap zárult budapesti Európa-bajnokságán.

Azt is hangoztatta, hogy a varázslatos hangulatot teremtő közönség nagyban hozzájárult az öt hazai bronzéremhez, mint ahogy a rendezéssel a magyar szövetség is sokat tett a sportág olimpiai részvételéért. Az elnök elmondta, hogy ő három éremre számított.

"Sportolóink a legmerészebb várakozásainkat is felülmúlták, hiszen soha ilyen jól nem szerepeltünk korábban. Öt éremre Európában csak nagyon kevesek képesek. Bebizonyosodott, ami már az Eb előtt is körvonalazódott, hogy van csapatunk, méghozzá nem is akármilyen: erős és egységes" - jelentette ki a sportvezető. Hozzátette, ha a karate olimpiai sportág lesz 2020-ban, a magyar válogatott képes lehet érmet nyerni.

Az egyéni teljesítményekre vonatkozó kérdésre így válaszolt:

"Nem tudok kiemelni senkit, hiszen mindenki csodálatosan versenyzett, még azok is, akik nem értek el helyezést."

Egyvalakit azért mégis külön megemlített, magyarázatul hozzátéve, hogy az illető a magyar karate immár negyvenéves történetének legeredményesebb versenyzője.

"S. Kovács Ádámról olyan körülmények között búcsúzhatott el egyedülálló pályafutásától, ami keveseknek adatik meg, a bronzéremért egy pont híján technikai fölénnyel verte az ellenfelét. Azt a mérkőzést oktatni kellene és példaként állítani a feltörekvő generáció elé, hogy mi, magyarok ilyet is tudunk" - mondta Mészáros János.