Wigan

Nem a véletlen műve a sikerünk - Martínez

Nagy meglepetésre, de megérdemelten a Wigan Athletic nyerte az FA-kupa idei sorozatát, mivel a szombati döntőben 1-0-ra legyőzte a lényegesen esélyesebb Manchester Cityt a londoni Wembley Stadionban, több mint 86 ezer néző előtt.

A győztes gólt a 90. percben fejesből, a 81. percben csereként pályára lépett Ben Watson szerezte. A Manchester City ekkor már emberhátrányban játszott, Pablo Zabaletát ugyanis a 84. percben kiállították.

A Wigannek a szombati volt története első FA-kupa-fináléja, s máris sikerrel járt. A Manchester a tizedik döntőjét játszotta, de nem tudta begyűjteni hatodik kupatrófeáját.

"Ez hatalmas büszkeség. Megnyertük a világfutball egyik legjelentősebb trófeáját - nyilatkozta Roberto Martínez menedzser a Sky Sportsnak. - Képzeljék el, mit élnek át most a szurkolóink...Ez a pillanat is azt bizonyítja, hogy az FA-kupában megvalósíthatod az álmod. És most mi vagyunk a győztesek, megérdemelten. Hihetetlen ezt kijelenteni a Manchester City ellen."

"Néhány hete közel ilyen jól játszottunk a City ellen a bajnokságban, de akkor nem tudtunk gólt szerezni. Ma az első féldőben azt éreztem, hogy van esélyünk, voltak helyzeteink, de nem használtuk ki őket. A második játékrészben szintén hihetetlen teljesítményt mutattak a fiúk. Megállítottuk a Manchester Cityt és a kiállítás után a mi kezünkbe került a meccs. Azt hiszem a végjáték tükrözte az egész mérkőzésünket" - folytatta Martínez.

"Nem véletlen műve, hogy nyertünk, az elmúlt tíz hónap munkája van benne a diadalban. Hittel és büszkeséggel tölt el a siker. Hittem benne, hogy ha napról napra keményen dolgozunk, megkapjuk érte a jutalmat. Azt hiszem, ez a mai nap volt. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, akik megmutatták, hogyan kell hittel, bátran futballozniuk, hogy annak egy kupa legyen az eredménye."

A Wigan elnöke, Dave Whelan szerint a fiatal spanyol tréner a következő szezonban is marad a csapatnál. A 39 éves Martínezt a Manchester Unitedhez távozó David Moyes utódjaként emlegetik az Evertonnál.

"Roberto kijelentette: 'Imádok Wiganben élni, itt akarok maradni.' Eljön majd az ideje, hogy elhagy minket egy nagy klub kedvéért, efelől nincs kétségem. De azt hiszem, még maradni fog" - mondta az elnök.

"Három kulcsjátékosunk sérült, volt olyan a szezonban, hogy nyolcan is hiányoztak. Ha nem sújtanak minket sérülések, a tabella első felében lennénk - tette hozzá Whelan. -  Tegnap mindenki látta, milyen minőséget képvisel a Wigan, Roberto Martínez tehetségét és azt, mit tett a csapattal. Hátra van két kemény meccsünk. A fiúk mostantól a bennmaradásra koncentrálnak."

A Latics kedden az Arsenalhoz látogat, majd az utolsó fordulóban az Aston Villát fogadja.